Погорільцям з Дворічанського району Харківщини надійшли кошти за втрачене майно

Погорільцям з Дворічанського району Харківщини надійшли кошти за втрачене майно

Погорільцям з Дворічанського району Харківщини надійшли кошти за втрачене майно
. ДСНС

Матеріальну допомогу за втрачене майно внаслідок лісової пожежі у Дворічанському районі отримали 22 людини. Загальна сума виплат склала близько 2,4 млн грн.

Про це Cуспільному повідомив директор Департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага.

"Кошти на рахунки людей надійшли вчора. Йдеться про 22 власників. Загалом це 2,4 млн", — сказав Шпарага.

За його словами, суми виплат визначала місцева комісія з питань матеріальної допомоги. Люди отримали від 10 до 200 тисяч гривень.

"Комісія провела збори, вислухала усіх, хто звернувся, вислухала аргументи. Обрахувала суми, виходячи з втрат. Ті, у кого вигорів будинок, отримали по 200 тисяч, ті, у кого сараї, меншу, де втрати незначні — по 10 тисяч", — сказав директор департаменту.

Що відомо

  • Лісова пожежа у Дворічанському районі спалахнула 2 вересня, за добу вогонь охопив 500 гектарів. Полум'я перекинулося на житлові будинки та господарчі споруди у селах Гороб'ївка та Гряниківка. Загиблих, постраждалих не було.
  • Родинам, які втратили житло внаслідок лісової пожежі, урядовці пообіцяли виплатити по 300 тисяч гривень. Такі компенсації отримали 11 власників житла.
  • З протестом до обладміністрації жителі Гороб'ївки виходили у жовтні й грудні.
  • 16 грудня нова очільниця Харківської ОДА Айна Тимчук на зустрічі з погорільцями Дворічанського району пообіцяла людям, які не мали документів на житло, виплатити компенсації з обласного бюджету.
  • Рішення надати виплати погорільцям, які отримали компенсації частково або не отримали жодних грошей через проблеми з документами, підтримали депутати обласної ради на позачерговому засіданні 24 грудня.
На початок