У Рівному серед зими розцвіла троянда на шкільному дворі. Еколог має пояснення

У Рівному серед зими розцвіла троянда на шкільному дворі. Еколог має пояснення

У Рівному серед зими розцвіла троянда на шкільному дворі. Еколог має пояснення
. Ira Mazur/Сергій Крокос

У Рівному біля школи розквітла троянда. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив рівнянин Сергій Крокос. Еколог каже так рослини реагують на зміну клімату.

Жовта троянда розцвіла біля входу у ЗОШ №13 у Рівному. Світлину 30 грудня опублікував Сергій Крокос і написав:

"Переддень Нового року, а біля центрального входу в ЗОШ 13 розквітла пишна троянда, що ніжно простягає тендітні пелюстки до скупих сонячних променів, які ледь-ледь пробиваються через важкі зимові хмари. Хіба це не диво Господнє? Нехай у Новому 2021 році в серці кожного із нас буде місце для чарівної казки".

Попри скептицизм людей до цієї теми, так природа сигналізує про зміни, каже рівненський еколог Василь Черенков.

"Оскільки клімат міняється і поступово зміщаються кліматичні пояси, у нас усе-таки стає тепліше. І рослини, які звикли до інших кліматичних умов, не знають, що їм зараз робити, як реагувати на це", коментує спеціаліст.

Що відомо

  • 19 грудня 2019-го Суспільне розповідало, що у місті розквітла слива. Квіти й молоде листя на дереві посеред грудня побачив у своєму садку Володимир Якимчук.
  • Тоді кандидат біологічних наук Віталій Володимирець не здивувався цьому цвітінню. Пояснив, що бруньки багатьох видів саме температурою і регулюються. І саме через аномально високу температуру, як для цього періоду, частина бруньок, маючи запас поживних речовин, отримали температурний сигнал і розцвітають.
  • Шкоди деревам та рослинам не буде, якщо після цього тепла не відбудеться різке похолодання.
На початок