В Італії затримується поставка вакцини від COVID-19 через снігопад

В Італії затримується поставка вакцини від COVID-19 через снігопад

В Італії затримується поставка вакцини від COVID-19 через снігопад
. AP

В Італії через снігову бурю сталася затримка поставок майже 470 тисяч доз вакцини від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech, пише Corriere.

Затримки виникли в Лігурії, П'ємонті, Південному Тіролі. За словами комісара з надзвичайних ситуацій з COVID-19 Доменіка Аркура, понад 469 тис. доз вакцини, як і очікується прибудуть на територію Італії ввечері 29 грудня.

"Транспортні причини пов'язані зі снігопадами по всій Європі", – йдеться в пресрелізі після відеоконференції з комісаром Аркуром.

У Ліругії очікувані 15 600 доз були доставлені 28 грудня. Наразі там чекають ще 15,6 тис. доз вакцини.

"Pfizer оголосила, що доставить їх нам з 30-го грудня. Ми сподівалися, що вони зможуть дістатися до місцевого управління охорони здоров'я вже завтра, але компанія оголосила про перенесення на 24 години", – сказав президент регіону Джованні Тоті.

Комісар з надзвичайних ситуацій Аркур уточнив, що отриману вакцину почнуть доставляти в регіони починаючи з ранку 30 грудня і продовжаться 31 грудня.

Що відомо

  • Американська компанія Pfizer 28 грудня змінила графік поставок вакцини від COVID-19 до країн Європейського союзу, зокрема Іспанії, через логістичну проблему.
  • У країнах Євросоюзу 27 грудня розпочалась кампанія вакцинації від коронавірусу. Людям робитимуть щеплення препаратом американської Pfizer і німецької BioNTech, який виробляють у Бельгії.
  • Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило використання вакцини від COVID-19 компаній Pfizer та BioNTech.
  • У фармацевтичній компанії AstraZeneca стверджують, що їм вдалося підвищити ефективність свого препарату до 90%.
  • У Білорусі стартує масова вакцинація населення російською вакциною "Супутник V", яка не пройшла остаточні випробування і має побічні ефекти.
На початок