Курили на уроці: у Рівному адміністративно покарали батьків дев'ятикласниць

Курили на уроці: у Рівному адміністративно покарали батьків дев'ятикласниць

Курили на уроці: у Рівному адміністративно покарали батьків дев'ятикласниць
. Суспільне Рівне/Скріншот з соцмереж

Батьків дев'ятикласниць, які курили під час уроку, притягнули до адмінвідповідальності. Правоохоронці побачили відео з інцидентом у соціальних мережах, – повідомляють у пресслужбі Нацполіції. За невиконання обов’язків виховання батьки сплатять штрафи у розмірі від 850-ти до 1700-ти гривень.

Відео, на якому видно, що дві 15-річні рівнянки смалять електронну цигарку у класі під час уроку "Мистецтво", опублікували у соціальних мережах. Школярки у напівлежачій позиції на парті затягувалися під час розповіді вчительки.

"Відео інциденту виявили під час моніторингу мережі інтернет. Працівники ювенальної превенції Рівного оперативно встановили правопорушниць. 28-го грудня на батьків склали адміністративні протоколи за невиконання батьками чи опікунами обов’язків щодо виховання дітей", – повідомила речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

Вона додала, що дівчата навчаються добре, в поле зору поліції раніше не потрапляли. Одну з дівчат виховує матір, у іншої є опікун.

Матері та опікуну загрожує штраф від 850-ти до 1700-ти гривень. З дівчатами провели профілактичну бесіду, ті пообіцяли більше так не робити, кажуть у поліції.

Суспільне готове озвучити позиції учасників інциденту, якщо вони виявлять таке бажання та зв'яжуться з редакцією у будь-який зручний спосіб.

Що відомо

  • Верховна рада заборонила продаж електронних сигарет особам до 18 років. Відповідне рішення нардепи ухвалили на засіданні 2 грудня. Законопроєкт №3628 підтримали 309 народних обранців.
  • Законопроект прирівнює електронні сигарети та рідини, що використовуються в електронних сигаретах, до тютюнових виробів. Заборона почне діяти з 1-го січня 2020-го року.
На початок