«Йому треба щось говорити, щоб вийти на свободу», – Атрошенко про звинувачення від Микитася

«Йому треба щось говорити, щоб вийти на свободу», – Атрошенко про звинувачення від Микитася

«Йому треба щось говорити, щоб вийти на свободу», – Атрошенко про звинувачення від Микитася
. Фото: Суспільне Чернігів

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко прокоментував звинувачення екс-нардепа та колишнього президента корпорації «Укрбуд» Максима Микитася у причетності до розграбування компанії.

«Ці дріб’язкові речі і ці статті я розумію так, що йому треба щось говорити, щоб вийти на свободу. А потім уже контролюючі органи будуть перевіряти, що ж він там сказав. Вся стаття досить цікава і дивна. Купа поганих людей образили і робили погано з одним добрим і гарним Микитасем. Можу зазначити, що жодних активів Атрошенко в «Укрбуду» не перебивав», – сказав Атрошенко.

Також він додав, що якщо у контролюючих органів чи правоохоронців виникнуть до нього питання щодо «Укрбуду», він готовий відповідати на них.

«Якщо до мене будуть запитання чи Національної агенції запобігання корупції, чи в інших контролюючих або силових структур, я і мої юристи будуть на них відповідати».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що колишній президент корпорації «Укрбуд» Максим Микитась звинуватив міського голову Чернігова Владислава Атрошенка в причетності до розграбування компанії.

Про це екс-депутат за 206 округом сказав в інтерв'ю для видання «Цензор.нет».

Так, на питання журналіста «А хто ще брав участь у розграбуванні «Укрбуда» і хто ще вам винен?», Микитась відповів, що винен багато хто, наприклад Атрошенко. Хоча останнього він вважав своїм товаришем.

«В принципі, я Влада вважав своїм товаришем. Але, коли в жовтні 2019 року апеляція взяла мене під варту з правом внесення застави в розмірі 80 мільйонів грн, на мою дружину вийшов Атрошенко і запропонував свою допомогу в грошах для внесення застави в розмірі 1,5 мільйони доларів. Готівки для застави якраз не вистачало. Атрошенко скористався ситуацією, коли я був без зв'язку, коли моя дружина була налякана, умовив її взяти гроші, і замість цих грошей переписав на свою людину, якогось Суркова, мій актив вартістю понад 5 мільйонів», – розповів Микитась.

Крім того, бізнесмен звинуватив також свого колишнього заступника, адвоката В’ячеслава Мармиша, який коли отримав від апеляції суму застави – 40 мільйонів гривень, переписав на Атрошенка всі активи Микитися. Це – понад 10 компаній.

«Переписав формально на того ж Суркова, який повністю простежується як зіц-голова у Влада Атрошенко щодо хлібних інвестицій, з дорожньої тематики. На Атрошенко переписано 40 гектарів на Осокорках біля торгового центру «Рівер Молл». Всі мої активи, оформлені на Мармиша і його людей, а це мільйони доларів, відійшли до Атрошенка. Таким чином, Атрошенко став одним з основних учасників крадіжки грошей у мене та у інвесторів «Укрбуду»», – сказав Микитась.

Раніше Владислав Атрошенко, в інтерв'ю проекту Суспільного «Кадри», яке він дав напередодні місцевих виборів, звинуватив Микитася, що той допустив ряд серйозних прорахунків, внаслідок яких він зараз знаходиться в СІЗО і під слідством. Однією із причин Атрошенко тоді назвав алкогольну залежність свого колишнього бізнес-партнера.

Нагадаємо, Максим Микитась – бізнесмен, депутат Верховної Ради восьмого скликання та колишній президент будівельної компанії «Укрбуд», якого підозрюють у справі про заволодіння майном при будівництві квартир для військовослужбовців Нацгвардії.

Читайте також: Як поводитись підприємцям під час перевірок Держпродспоживслужби

На початок