На Рівненщині почали зводити храм на місці найбільшого бою УПА

На Рівненщині почали зводити храм на місці найбільшого бою УПА

На Рівненщині почали зводити храм на місці найбільшого бою УПА
. Facebook архімандрит Онуфрій Ляда

На місці найбільшого бою Української повстанської армії проти НКВС на Рівненщині почали будувати храм. Про це на своїй сторінці у в Facebook повідомив намісник монастиря. Влітку заклав капсулу на місці майбутнього храму очільник ПЦУ митрополит Епіфаній.

В урочищі Гурби, що в Здолбунівському районі, усередині грудня почали будувати новий храм ПЦУ. Про це у Facebook 18 грудня повідомив намісник Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських могилах архімандрит Онуфрій Ляда.

"На початку цього тижня з Божою допомогою благополучно розпочали роботи по заливанню фундаменту нового храму на честь святителя Спиридона Тримифунтського", – написав він.

Нагадаємо, заклав капсулу на місці майбутнього храму глава ПЦУ митрополит Епіфаній 21 червня, перебуваючи з візитом на Рівненщині.

На місці найбільшого бою УПА на Рівненщині зводять храм
Рівненська єпархія ПЦУ

Читайте також

  • На Рівненщині у повстанській криївці організували Свято Миколая для дітей з інвалідністю. У жовтні Суспільне розповідало, що там відтворюють повстанський сховок.
  • Бій під Гурбами — бій між військами НКВС СРСР і силами УПА, що відбувся з 21 по 25 квітня 1944 року біля урочища Гурби на півдні Здолбунівського району й охопив частину сучасних Дубенського та Острозького районів Рівненщини і Кременецького та Шумського районів Тернопільщини. Закінчився тактичною перемогою радянських військ та виходом з оточення українських повстанців. Після бою переможці спалили навколишні села Гурби та Антонівці, а жителів вивезли. Кількість загиблих військових і цивільних осіб точно не встановлена.
  • Бій відбувся під час переходу частин УПА через німецько-радянські фронти. Розбиті німецькі війська вже не загрожували частинам УПА, тому найбільшу небезпеку для українських повстанців становили відділи НКВС.
На початок