Зеленський призначив нову заступницю голови ОПУ. Що про неї відомо

Зеленський призначив нову заступницю голови ОПУ. Що про неї відомо

Зеленський призначив нову заступницю голови ОПУ. Що про неї відомо
. Юлія Свириденко, фото: facebook

Президент Володимир Зеленський звільнив з посади заступника голови свого Офісу Юлію Ковалів та призначив замість неї Юлію Свириденко.

Відповідні укази розміщені на сайті Офісу президента.

"Призначити Свириденко Юлію Анатоліївну Заступником Керівника Офісу президента України", - зазначено в документі, підписаному Зеленським.

Раніше Свириденко працювала першою заступницею міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

За 2019 рік вона задекларувала 703,8 тисячі гривень доходів. Їй належить квартира в Києві площею 34 м² та вартістю 500 тисяч гривень та квартира в Чернігові площею 74 м². Окрім того, у спільній власності - квартира в Чернігові площею 88 м².

До роботи в уряду Свириденко працювала на посаді першого заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

У 2008 нова заступниця голови ОПУ закінчила з відзнакою Київський національний торговельно-економічний університет за спеціальністю "менеджмент антимонопольної діяльності”.

У 2011 на громадський засадах стала головою Постійного представництва міста Чернігів у місті Усі (Китайська Народна Республіка).

У 2015 очолила Департамент економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

Обов'язки першого заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Свириденко виконувала з вересня 2017 року. Офіційно на посаду була призначена у березні 2018-го.

З 30 липня по 28 листопада 2018 року була виконувачкою обов’язків голови Чернігівської обласної державної адміністрації. З березня по вересень 2019 - очолювала ТОВ "Сідко Україна" . До Міністерства Свириденко прийшла працювати у вересні 2019, а 21 грудня звільнилася за власним бажанням.

Що відомо

  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову.
  • Заступник голови Офісу президента Олег Татаров, якого вважають причетним до хабарництва, підтвердив, що отримав підозру від Антикорупційного бюро та повідомив, що тимчасово передав виконання своїх повноважень іншому працівнику ОПУ.
На початок