В Італії зафіксували зараження "британським" штамом коронавірусу

В Італії зафіксували зараження "британським" штамом коронавірусу

В Італії зафіксували зараження "британським" штамом коронавірусу
. pexels.com

У пацієнта в Італії підтвердили зараження новим штамом коронавірусу, який виявили у Великій Британії. Італієць нещодавно повернувся з цієї країни.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца, передає італійська агенція AGI.

За його словами, пацієнт разом з партнером повернувся з Британії кілька днів тому, приземлившись в аеропорту Риму. Зараз він перебуває на самоізоляції.

У зв’язку виявленням у Британії нового штаму COVID-19 Італія однією з перших серед країни Європи призупинила пасажирські авіарейси з цієї країни.

Що відомо

  • Прем'єрміністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про посилення з 20 грудня карантинних обмежень у Лондоні та на південному сході Англії через сплеск захворювань на COVID-19 та появу нового штаму вірусу. Джонсон заявив, що новий варіант коронавірусу може бути на 70 відсотків більш заразним, ніж старий.
  • Внаслідок мутації коронавірусу кілька країн Європи ввели заборону на пасажирські авіаперевезення з Британії.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликала європейські країни посилити заходи у боротьбі з коронавірусом через появу його нового штаму в Британії.
  • Початок сезону зимових свят у більшості країн ЄС відбувається в умовах значного зростання кількості хворих на COVID-19. У зв'язку з цим національні уряди попереджають, що святкування Різдва та Нового року пройдуть в умовах карантинних обмежень.
На початок