Зеленський, Стерненко та Шарій. Хто переміг у першій українській YouTube-премії "Паляниця Awards"

Зеленський, Стерненко та Шарій. Хто переміг у першій українській YouTube-премії "Паляниця Awards"

Зеленський, Стерненко та Шарій. Хто переміг у першій українській YouTube-премії "Паляниця Awards"
. Телебаченя Торонто

Редакція "Телебачення Торонто" назвала переможців першої української YouTube премії "Паляниця Awards". Оголошення відбулося в ефірі передачі 20 грудня.

Переможців обирали у 10 номінаціях. Так, "Людиною року" став активіст Сергій Стерненко. Серед номінантів були український телеведучий Сергій Притула, блогер Артем Албул, військовий Валерій Ананьєв та співачка Alyona Alyona.

Нагороду у номінації "Український YouTube-канал року" отримав канал Ukrainer — проєкт, що розповідає про життя українців на всій території України. Номінантами у цій категорії також стали "Канал ім. Т.Г. Шевченка", "KOLEGI STUDIO", "GeekJournal", "ТРЕНДЕЦЬ"та "Чоткий паца".

Відкриттям року в українському YouTube став "Канал ім. Т.Г. Шевченка".

Перемогу у номінації "Український YouTube-інтерв’юер/ка року" здобув Dima Maleev. Серед номінантів були Яніна Соколова, Дмитро Гордон, Данило Мокрик та Віктор Вацко.

Музичним кліпом року став відеоролик гурту KALUSH — "Зорі". На нагороду претендували Джамала та Альона Альона з кліпом "Жалі", THE UNSLEEPING — "Ptaha Fred", Бумбокс feat Крихiтка — "Ангела", Паліндром — з кліпом "Не дожив", гурт Tvorchi — "Мова тіла" та The HardKiss з піснею "Гора".

YouTube-андоном року став Анатолій Шарій. Крім нього у номінацію були радник з інформполітики голови української делегації у Мінській групі Олексій Арестович, депутат Олександр Дубінський, журналіст Дмитро Гордон та журналістка Алєся Мєдвєдєва.

Розчаруванням року став президент Володимир Зеленський. В цю категорію також потрапили продюсер Потап та компанія та виконавці Alina Pash та Джері Хейл.

У номінації "Розумний YouTube року в Україні" переміг "Клятий раціоналіст".

Найкращим відео українського YouTube ever став ролик "Україна з неба" від каналу Ukraïner. За перемогу змагалися відео "Таке чувство, шо Бог десь нас за шось наказує", кліп Kazka "Плакала", відео "Ну я тож хочу шоколадку", "Кіт ти маму мав", "Це мєрзость!" та "Янукович і вінок".

На початок