На посаду голови Новгорода-Сіверського на повторних виборах претендуватиме 8 кандидатів

На посаду голови Новгорода-Сіверського на повторних виборах претендуватиме 8 кандидатів

На посаду голови Новгорода-Сіверського на повторних виборах претендуватиме 8 кандидатів
.

У повторних виборах голови Новгород-Сіверської міської ради, які відбудуться 17 січня, братимуть участь 8 кандидатів. Інформацію Суспільному підтвердив заступник голови Новгород-Сіверської міської ТВК Сергій Йожиков. З його слів, прийом заяв кандидатів на посаду голови завершився 17 грудня.

Двоє зі списку кандидатів брали участь у виборах 25 жовтня. Це екс-голова Новгород-Сіверської районної ради В’ячеслав Кауфман (партія «Наш край») та Віктор Кропот – заступник голови райдержадміністрації, від «Слуги народу».

За словами Сергія Йожикова, Кауфман на останніх місцевих виборах зайняв друге місце, отримавши 2 364 голоси виборців, проти 2 931 голосу за переобраного на другий строк Олега Бондаренка. Віктор Кропот на виборах 25 жовтня отримав 1 582 голоси виборців та третє місце.

Крім того на посаду голови балотується чинна секретар Новгород-Сіверської міськради Людмила Ткаченко від «Рідного дому». Секретарем її обрали 11 грудня. Також за місце боротиметься Олександр Могильний – колишній заступник міського голови Олега Бондаренка. Балотується від партії «Батьківщина».

Решта чотири кандидати йдуть самовисуванцями. Це Тарас Молочко – чинний голова Новгород-Сіверської райдержадміністрації, Павло Плотніков – в минулому заступник голови райдержадміністрації, Дмитро Крупельницький – юрист та помічник судді з Новгорода-Сіверського. А також Максим Соловар – учасник Революції Гідності та Антитерористичної операції на Сході України.

Нагадаємо, міський голова Новгорода-Сіверського Олег Бондаренко помер 29 жовтня. У нього діагностували коронавірус.

На початок