Черкаські волонтери повезли "миколайчики" для українських військових

Черкаські волонтери повезли "миколайчики" для українських військових

Черкаські волонтери повезли "миколайчики" для українських військових
. Суспільне: Черкаси

Солодощі, маскувальні сітки й будматеріали повезли на схід черкаські волонтери. Збирати речі допомагали доброчинники з Черкащини та Київщини.

передачка в ато
Суспільне: Черкаси

Цукерки, шоколадки та печиво повезуть бійцям, розповів волонтер Павло Собко. Також школярі передали військовим імбир та лимони:

"Зараз іде такий період, що зима, морози, сиро. Хлопцям, щоб підняти імунітет, наші помічники , школярі з 18 школи принесли нам кілограмів 50 лимонів, п'ять кілограмів імбиря. Так що хлопцям веземо трішки і вітамінів".

На передову підготували й маскувальні сітки. Їх виготовили комітети самоорганізації населення та ветеранська організація.

"Цього разу веземо 15 маскувальних сіток білого кольору і темних кольорів. З’явилися в нас нові помічники. В районі Д колишній військовий , тому швидше в нас пішов процес в’язання сіток. Сітки дуже необхідні, бо накривають ними бліндажі, безпілотними літають, це дуже гарні маскувальні матерали".

передачка в ато
Суспільне: Черкаси

Найчастіше хлопці просять будівельні матеріали та інструменти, зауважив додає Павло Собко. Везуть дроти, лопати, топори та інше:

"Це і плівку, і утеплювач, шуроповерти, цвяхи, електрокабеля, лампочки. Прозиції деякі зношуються. Нині така погода, що хлопцям треба бліндажі перекривати. Накидати нову плівку".

Бійці чекають і на буржуйки – металеві печі для обігрівання та приготування їжі, розповів волонтер Юрій Кулик:

"Веземо шість буржуйок. Виготовили на приватному підприємстві. Буржуйки вже потрібні, бо на вулиці зима. Хлопцям треба сушити речі, варити їсти. Балони виготовляємо із тих, що приносять люди безкоштовно."

Зібрані речі передадуть до шести військових підрозділів.

На початок