"Ми тут". Під Раду прийшли жителі Донбасу

"Ми тут". Під Раду прийшли жителі Донбасу

"Ми тут". Під Раду прийшли жителі Донбасу
. Вікторія Синиця

Під Верховною радою зібралися на мітинг представники прифронтових громад Донеччини та Луганщини на акцію "Ми тут. На лінії зіткнення".

Як повідомляє кореспондентка Суспільного Вікторія Синиця, усього на акцію зібралися 15 осіб. Вони пропонують депутатам розглянути їхню дорожню карту щодо економічного розвитку прифронтових територій.

"Приїхали спеціально сюди, щоб привернути увагу і сказати, що ми готові розбудовувати Україну, але нам потрібні певні умови. Дорожня карта розкладається на чотири пакети пропозицій. Зокрема це стимулювання місцевого розвитку, доступні медичні послуги, кращі умови для бізнесу та відбудова інфраструктури. Під кожен з цих напрямків передбачені зміни у законодавстві", — пояснив керівник проєкту "На лінії зіткнення" Андрій Грудкін.

Акція під ВР
Акція під ВР. Вікторія Синиця

Організатори повідомили, що в заході беруть участь представники прифронтових громад з Торецька, Світлодарська, Щастя, Мар’їнки та Авдіївки, а метою акції є привернення увагу парламентарів до проблем прифронтових громад.

Вони наголошують, що для розвитку громад на лінії зіткнення "не потрібні мільярдні дотації та соціальні пільги, варто лише прийняти пакет рішень, який дозволить нормально розвиватися на рівні з іншими громадами країни".

Що відомо

  • 17 грудня російські окупанти вісім разів відкривали вогонь в бік українських позицій. Один український захисник отримав поранення поблизу Авдіївки.
На початок