У Кропивницькому ярмаркують лісівники з Оникієвого

У Кропивницькому ярмаркують лісівники з Оникієвого

У Кропивницькому ярмаркують лісівники з Оникієвого
. Суспільне: Кропивницький

250 сосен і 30 ялин привезли на ярмарок у Кропивницький з Оникіївського лісгоспу. Про це розповіла головна ліснича Людмила Поркуян. Усього для продажу на новорічно-різдвяні свята лісівники Кіровоградської області виростили 40 тисяч дерев.

Півсотні кропивничан о восьмій ранку прийшли на ярмарок біля обласного управління лісового господарства.

У Кропивницькому відбувся ярмарок новорічних дерев
Суспільне: Кропивницький

Перший заступник начальниці управління лісового та мисливського господарства області Олег Середюк розповів, що через карантин відмінили офіційну частину і концерт. Цьогоріч вартість ялин та сосен підвищилась від десяти до дванадцяти гривень.

Кропивничанка Тетяна Шестопалець обрала сосну заввишки до двох метрів. Каже, на ярмарку лісівників дерева дешевші: ”Я учора запитувала, почали продавати на ринку, там по 250-300 гривень, тут вполовину дешевше”.

У Кропивницькому відбувся ярмарок новорічних дерев
Суспільне: Кропивницький

На сосні є клеймо та бірка з номером. Це означає, що її виростили на продаж і продають законно. Тетяна Шестопалець перевірила, чи є куплена сосна в реєстрі через додаток “Ялинка інфо”. Головна ліснича розповіла, новорічні ялинки в електронний реєстр заходять після реалізації дерева.

Ціни на новорічні дерева цьогоріч на ярмарку стартують від 120 гривень. ”120, 150, 180 і найбільші – понад 2,5 метри – 252 гривні”.

За словами Людмили Поркуян, впродовж години продали половину дерев. Наступний ярмарок відбудеться 21 грудня. Ялинки і сосни привезуть працівники Компаніївського лісового господарства.

Читайте також

  • 38 тисяч сосен та 2 тисячі ялин виростили для продажу на новорічно-різдвяні свята лісівники Кіровоградської області
  • "Вони такі казкові, що я б сама ними бавилась". Кропивничанка розмальовує ялинкові іграшки
На початок