Довічного ув’язнення вимагає прокуратура для «цілителя» з Борзнянщини за вбивство подружжя з Києва

Довічного ув’язнення вимагає прокуратура для «цілителя» з Борзнянщини за вбивство подружжя з Києва

Довічного ув’язнення вимагає прокуратура для «цілителя» з Борзнянщини за вбивство подружжя з Києва
. Суспільне Чернігів

Довічного ув’язнення для одного з засуджених у справі вбитого подружжя з Києва вимагає обласна прокуратура. 3,5 роки тому Ольгу та Віталія Зубенків знайшли закопаними на покинутій фермі у селі Шаповалівка Борзнянського району. За версією слідства їх вбили та обікрали місцева жителька Ніна Попівка та її співмешканець Ігор Гордієнко. До них подружжя зверталося як до цілителів, бо не могли мати дітей. 13 січня цього року Деснянський районний суд Чернігова виніс вирок: Ігорю Гордієнку – 15 років позбавлення волі, Ніні Попівці – 11. Прокурор у справі Роман Єременко вважає покарання надто м’яким.

«Мова йде про вбивство двох молодих людей, вбивство було заплановане, підготовлено і реалізовано жорстоким способом. Всі ці обставини вказують про підвищену соціальну небезпечність звинувачуваних. Тому вважаю, що тільки найвище покарання у вигляді довічного позбавлення волі Гордієнка та строку покарання у вигляді 15 років стосовно Попівки», говорить Роман Єременко.

Нагадаємо, тіла киян Ольги та Віталія Зубенків знайшли закопаними на покинутій фермі у селі Шаповалівка Борзнянського району в червні 2017-го року. За висновками судово-медичних експертиз, вони померли від крововтрати. Тоді ж затримали місцеву жительку Ніну Попівку та Ігоря Гордієнка з Носівки.

За версією слідства, вони вбили та обікрали подружжя. Ігор Гордієнко розповів, що Зубенки звернулися до них навесні 2017-го, бо не могли мати дітей. Він проводив над ними магічні ритуали. У середині червня того ж року подружжя вчергове приїхало до Шаповалівки Борзнянського району. Мотивом вбивства, Годієнко називає гроші. Він дізнався, що подружжя відкладає на квартиру. Після вбивства планували заволодіти 50-ма тисячами доларів, цих грошей тоді в квартирі не знайшли.

Ігор Гордієнко говорить, що на вбивство його підбила Ніна Попівка. Свою ж причетність до вбивства Ніна Повівка заперечує.

Слідство встановило, що невдовзі після вбивства, Ніна Попівка здала золоті прикраси вбитої пари у Борзнянський ломбард, отримала за них 4 тисячі гривень.

Обговорення тривало 20 хвилин. Після засідання перенесли на 12 січня.

Читайте також:

" Троє загинули, четверо – в лікарні: біля села Лихачів Носівського району сталося лобове зіткнення двох легковиків"

На початок