Ігри нескорених: рівнянин виборов два "золота"

Ігри нескорених: рівнянин виборов два "золота"

Ексклюзивно
Ігри нескорених: рівнянин виборов два "золота"
. колаж з Facebook

Рівнянин Сергій Пандрак здобув дві золоті медалі з плавання на четвертих Національних іграх нескорених. Цього року через пандемію вони пройшли в онлайн-режимі. Заплив відбувся у басейні "Авангард" в Рівному.

У 2020-му році Національні ігри нескорених відбулись в режимі оналайн. На них боєць батальйону "Айдар", який на Сході втратив ногу, рівнянин Сергій Пандрак здобув дві золоті медалі з плавання.

Спортсмен розповів журналістам Суспільного, що на підготовку до змагань було мало часу через пандемію COVID-19.

"У минулому році я проплив 50 метрів кролем за 45:57 секунди, а цього року цю відстань здолав за 49:12 секунди. Також цього року я вперше плив 100 метрів у стилі брас й подолав їх за 02:42:37", – додав спортсмен.

Сергій Пандрак уточнив, що заплив відбувся у басейні "Авангард" у Рівному. Його безперервно знімали на відеокамеру. Чоловік своїм результатом не задоволений, бо у 2019-му році проплив 50-метрову дистанцію на кілька секунд швидше.

"Напевно, причина в тому, що в середині жовтня я перехворів на COVID-19 й до цього часу не повернувся у ту форму, яка у мене була у минулому році. Після хвороби я ще повністю не відновився. Тому під час плавання грудна клітка скована й затискається особливо, коли пливеш кролем", – розповів володар "золота".

Він уточнив, що у 2021-му році у Національній збірній України збільшиться кількість місць з 15-ти до 20-ти. Також ввели сьомий вид спорту "Баскетбол на візках". З цього виду спорту до збірної потрапили двоє жителів області.

Що відомо

  • Ігри нескорених – міжнародні змагання, які заснував британський принц Гаррі 6 років тому.
  • У 2020-му році світовий фінал Ігор нескорених мав пройти в Нідерландах. Проте, через коронавірус змагання перенесли на кінець весни 2021-го року. Тому в Україні Ігри Нескорених 2.0 провели на національному рівні.
  • Через карантин турнір відбувався в онлайн-форматі – через відеозвіти. Кожен учасник мав надіслати запис своїх спортивних досягнень в оргкомітет. А нагороди переможці отримають поштою.
  • У змаганнях взяли участь 60 військових та ветеранів з 15 областей України. Вони змагалися у шести видах спорту: легка атлетика, пауерліфтинг, веслування на тренажері, стрільба з лука, плавання, велоспорт.
  • Сергій Пандрак на місцевих виборах балотувався на посаду міського голови Рівного від партії "Наш край" і набрав менше одного відсотка голосів.
На початок