Укравтодор опублікував результати випробувань на міцність запорізького мосту

Укравтодор опублікував результати випробувань на міцність запорізького мосту

Укравтодор опублікував результати випробувань на міцність запорізького мосту
. Укравтодор

Укравтодор опублікував результати випробувань першої частини запорізького мосту, що відбулися 13 грудня.

Показники просідання споруди № 5, Балкового мосту, що веде з острова Хортиця до масиву Бабурка через річку Старий Дніпро були в нормі, — повідомив в.о. начальника Служби доріг в Запорізькій області Олександр Шандиба.

"Показання знімалися двома підприємствами, це відповідна служба генерального підрядника – ОНУР і геодезична служба незалежного технічного нагляду. Потім всі ці результати оброблялися – до навантаження, після навантаження. І таким чином визначили, що результати відповідають проектним. На сьогодні 5-та споруда, в принципі, готова до експлуатації," - повідомив Олександ Шандиба.

Нагадаємо, на першому етапі випробувань проїхались 6 вантажівок вагою по 36 тонн кожна. Вони зупинялись у контрольних точках, для проведення замірів. Другий етапу проводили за участю 8 самоскидів. Інженери вимірювали статичне навантаження. Показник прогину крайніх прольотів виявився 11 мм, при допустимих 12 мм, середній — 8 мм, при допустимих 9 мм. Контроль проводили дві групи геодезистів: від підрядної організації "ОНУР" та від австралійської компанії "1с-consulenten".

Укравтодор опублікував результати випробувань запорізького мосту
www.facebook.com/sad.zp.com.ua

Керівник Державного агентства автомобільних доріг Олександр Кубраков залишився задоволеним результатами: "Просідання під навантаженням відбулось суто в межах державних будівельних норм. Розбіжність не перевищує помилки вимірювання. Успішні випробовування дозволяють вже у грудні відкрити перший проїзд на мосту з Бабурки на Хортицю."

Тим часом, дописувачі соцмережі на сторінці "Укравтодору" не розділили оптимізм Олександра Кубракова та написали: "По всій довжині мосту повинні стояти Крази з піском, а не з краю 6 авто з легким шлаком". У відповідь на коментарі дописувачів, на сторінці у соцмережі instagram Служба автодоріг Запорізької області відповіла ілюстрацією з підписом "Виходячи з коментарів користувачів, випробування балкового мосту мали б виглядати приблизно так."

Що відомо

  • до кінця року планується завершити роботу на цій ділянці мосту й розпочати рух транспорту. Це дозволить "розвантажити" мости Преображенського. Загалом будівництво нових запорізьких мостів планують завершити протягом 4 років. Але "щоб встигнути завершити роботи за 2, а не за 4 роки, як це визначено контрактом, підрядник одночасно працює на кількох точках мега-будівництва," – повідомив Кубраков.
На початок