Дорого і не по-християнськи: Атрошенко відповів на прохання збудувати крематорій у Чернігові

Дорого і не по-християнськи: Атрошенко відповів на прохання збудувати крематорій у Чернігові

Дорого і не по-християнськи: Атрошенко відповів на прохання збудувати крематорій у Чернігові
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Будувати крематорій у Чернігові – дорого, неокупно і не відповідає християнським традиціям поховання. Про це сказав міський голова Чернігова Владислав Атрошенко у відповідь на листи з пропозиціями створити в місті крематорій.

За словами Владислава Атрошенка, його «засипають листами» щодо будівництва крематорію в Чернігові. На сайті місцевих петицій відповідна пропозиція набрала, станом на 11 ранку 15 грудня, 292 голоси з необхідних 250.

Її автор, Олексій Пономаренко, стверджує, що «На 7,4 мільярдів людей, що нині живуть на землі, приходиться близько 15 мільярдів захованих під нею». Згідно з текстом петиції, кремація є більш екологічною, економною з точки зору коштів та земельних ресурсів. До того ж, «Нині церква не перешкоджає такому способу похорону». Також у тексті автор наводить приклад країн світу, які практикують такого типу захоронення.

Атрошенко каже, що будівництво та утримання крематорію в Чернігові дорого обійдеться його мешканцям.

«По-перше, християнські традиції по кремації… Ми не готові та це все сприймати, як на Заході (країни західної Європи, - ред.). По-друге, побудова крематорію, газ – а хто за це буде платити? Окупність. Вони розраховують, що це бюджет буде платити?»

До того ж, за словами Атрошенка, все одно прах потрібно захоронювати, а тому це не знімає проблему місць на кладовищі.

«Місця треба менше, але на скільки менше? Буквально у два-три рази. Все одно потрібен пам’ятник, огорожа, місце, щоб підійти», - каже міський голова.

За словами міського голови, це питання на фоні проблем з пандемією коронавірусу, з ЖКГ, не пріоритетне. Натомість, каже, потрібно обговорити питання рекультивації могил, щоб оптимізувати територію кладовища Яцево.

Як сказав начальник Управління житлово-комунального господарства міськради Ярослав Куц, наразі кладовище Яцево займає 110 гектарів. Щороку його збільшують ще на три гектари.

Читайте також:

88-річну жительку Чернігівського району позбавили газу

На початок