На іванофранківців, які не оплачують вивіз сміття, подадуть до суду

На іванофранківців, які не оплачують вивіз сміття, подадуть до суду

На іванофранківців, які не оплачують вивіз сміття, подадуть до суду
. Державна екологічна інспекція Карпатського округу

На іванофранківців, які не оплачують вивіз сміття, подадуть до суду. Навіть якщо не укладено договір з підприємством, жителям все одно нараховуються борги за надані послуги. Тоді людина оплачує не лише за послуги, а й за судові витрати. Про це на оперативній нараді у міського голови повідомила заступниця директора ПрАТ "Автотранспортне підприємство-0928" Ірина Ружицька.

За її словами, у підприємстві АТП-0928 зареєстровано 90 тисяч особових рахунків, але укладено лише 47 тисяч договорів.

"Це пов'язано з тим, що люди уникають їхнього підписання, оскільки думають, якщо договір не підписаний, то не проводитиметься нарахування і оплата. Але ця думка хибна. Згідно із законом України, навіть якщо людина договір не уклала, нарахування все одно проводяться. Людина не оплачує, заборгованість зростає - тоді ми подаємо до суду", - розповіла Ірина Ружицька.

За перше півріччя 2020-го року вивезли 30 тисяч тонн сміття. Виставлено рахунків на 29 мільйонів гривень. Оплата від населення складає 84,9 %.

"У планах на 2021 рік - закупівля більшої кількості контейнерів для сухих відходів, удосконалення сортувальної лінії, а також впровадження ліній для виготовлення сухого палива. Зараз шукають ринки збуту", – додала Ружицька.

За словами заступника міського голови Михайла Смушака, питання укладання договорів - це питання винятково приватних перевізників.

“Ми не маємо можливості за них ходити і перевіряти укладення договірних відносин. Але ж водночас маємо великий інтерес, щоб в Івано-Франківську та селах, які приєдналися, належним чином здійснювалося вивезення сміттєвих відходів. Станом на сьогодні, маємо врегульовану ситуацію в місті. В нас є чинні угоди з перевізниками, деякі - до 2022-го року, деякі - до 2024", - розповів Михайло Смушак.

Заступник міського голови додав, що п'ятого січня 2021-го року будуть проводити новий конкурс для перевізників.

"До п'ятого січня 11:00 можна подавати документи для участі в конкурсі. Умови: контейнерний вивіз сміття – не менше двох разів на тиждень, безконтейнерний – не менше одного разу на тиждень. Таку практику ми вже добре реалізували в приміських селах Івано-Франківська. Ми даємо право підприємцям самим працювати з населенням та юридичними особами", – розповів Михайло Смушак.

Тариф, який пропонуватимуть - 22,54 гривні на місяць на одну особу.

Читайте також

На початок