У Чернігові учні 5-11 класів навчатимуться дистанційно до 24 січня

У Чернігові учні 5-11 класів навчатимуться дистанційно до 24 січня

У Чернігові учні 5-11 класів навчатимуться дистанційно до 24 січня
. ФОТО: Уніан

Дистанційне навчання для учнів 5-11 класів у Чернігові триватиме до 24 січня. Така форма навчання продовжиться після зимових канікул. Про це в коментарі Суспільному сказав начальник Управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура. Канікули починаються 31-го грудня, триватимуть до 10 січня.

«На рівні кожного навчального закладу прийнято рішення про навчання з використанням дистанційних технологій для учнів 5-11-х класів до 30 грудня включно. А потім починаються зимові канікули вже», - сказав Суспільному Білогура.

З йог слів, після канікул освітній процес організують відповідно до тих нормативних документів, які діятимуть на той час. Відповідно до Постанови Кабміну «Про заборону відвідування освітніх закладів здобувачами освіти» від 9 грудня, "відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти". Діятиме документ до 24 січня 2021 року. Питання про повернення дітей у школи ще не піднімали, говорить Василь Білогура.

«Ми маємо організувати безпечно освітній процес у навчальних закладах. Коли прийде час приймати дані рішення, будемо дивитися, що буде відбуватися: кількість нових випадків, кількість ліжкомісць в лікарнях, хворих або здорових вчителів, дітей. Тут же є багато різних показників, відповідно до яких будемо приймати рішення».

Нагадаємо, учні 5-11 класів чернігівських шкіл пішли на дистанційне навчання 16 листопада.

Дивіться також:

10-річний чернігівець переміг у Міжнародій олімпіаді з ментальної арифметики

На початок