Світовий банк виділив Україні нову позику на підтримку населення

Світовий банк виділив Україні нову позику на підтримку населення

Світовий банк виділив Україні нову позику на підтримку населення
. Світовий банк. Ілюстративне фото: thebalance.com

Світовий банк затвердив виділення Україні позики у розмірі 300 мільйонів доларів на соціальну підтримку населення, оскільки внаслідок пандемії COVID-19 за межею бідності ризикує опинитися щонайменше мільйон осіб.

Як повідомили у пресслужбі Світового банку, це друге додаткове фінансування в рамках цього проєкту після того, як 30 квітня 2020 року була схвалена позика у розмірі 150 мільйонів доларів.

За прогнозами Світового банку, через пандемію COVID-19 бідність в Україні може збільшитися на 4%, досягнувши приблизно 23% до кінця 2020 року. Нові фонди мають допомогти профінансувати заходи соціального захисту в Україні шляхом швидкого впровадження грошових переказів фізичним особам і домашнім господарствам, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію.

"Підтримка Світового банку України в цей критичний час, спрямована на захист малозабезпечених, серйозно постраждалих від спалаху COVID-19, має значний ефект боротьби з бідністю. Заходи соціального захисту, які будуть підтримані новим позикою, допоможуть уряду України фінансувати соціальні програми, спрямовані на запобігання бідності близько одного мільйона українців ", — заявив регіональний директор Світового банку у Східній Європі Арун Банерджі.

Що відомо

  • Світовий банк виділить Україні 100 мільйонів доларів на відновлення економіки та підприємництва підконтрольних територій на сході країни.
  • В ООН заявили, що пандемія коронавірусу може спричинити погіршення ситуації з правами жінок, збільшити кількість примусових шлюбів та небажаних вагітностей.
  • З початку 2020 року в Україні стало на 2 мільйони більше бідних людей. Проте, за прогнозами експертів, критичного зростання показників бідності цього року не буде.

На початок