BBC оголосила переможців премії "Книга року"

BBC оголосила переможців премії "Книга року"

BBC оголосила переможців премії "Книга року"
. Фото: Іnspired

BBC News Україна оголосила перелік цьогорічних переможців премії "Книга року BBC".

Як зазначається на сайті видання, у номінації "Книга року" переміг роман Сергія Сергійовича Saigon "Юпак" (видавництво "Білка").

У номінації "Дитяча книга року" цьогоріч перемогла книга "Мед і Паштет - фантастичні вітрогони" письменниці Уляни Чуби (видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА").

Премію у номінації "Есеїстика" здобула збірка Оксани Забужко "Планета Полин" (видавництво "Комора").

Переможець у кожній з перерахованих номінацій отримає винагороду 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті.

У конкурсі читацьких рецензій "Читач року" переміг Віталій Гудима, який написав рецензію на роман Петра Яценка "Магнетизм". У подарунок він отримає електронну книжку Kindle.

BBC проводить щорічний конкурс у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Церемонію нагородження проводили в готелі Radisson Blu Hotel у Києві.

Що відомо

  • "Книга року BBC" – щорічна літературна премія, яка відзначає найкращі художні твори та есе українською мовою у трьох номінаціях – "Книга року", "Дитяча Книга року" та "Книга року ВВС - Есеїстика".
  • Брати участь у конкурсі може будь-яке повнорозмірне видання творів у кожній з трьох номінацій українською мовою або мовою інших народів, які проживають на території України, у перекладі на українську.
  • Роботи оцінюють за такими критеріями, як якість письма, оригінальність, уява та креативність, а також уміння автора розповісти історію, захопити читача та утримати його увагу.
  • У листопаді BBC оголосила шорт-листи премії "Книга року".

На початок