Оголошені переможці премії BBC "Книга року"

Оголошені переможці премії BBC "Книга року"

Оголошені переможці премії BBC "Книга року"
.

11 грудня українська служба BBC оголосила лауреатів літературного конкурсу "Книга року 2020". Фінальна церемонія вперше за 16 років відбулася онлайн на сторінці BBC News Україна у Facebook та на каналі YouTube.

Премію у номінації Книга року ВВС-2020 – роман "Юпак" Сергія Сергійовича SAIGON (видавництво "Білка").

Оголошені переможці премії BBC "Книга року"

Премію у номінації Книга року ВВС-Есеїстика-2020 здобула збірка есеїв Оксани Забужко "Планета Полин" (видавництво "Комора").

Оголошені переможці премії BBC "Книга року"

"Її збірка нарисів збурює цілу низку емоцій: мрійливість, сум, співчуття і насамперед естетичне задоволення. Есеї, написані десять років тому, співзвучні міркуванням сьогодення. А найновіші її тексти дають читачу унікальну можливість бути присутніми при написанні історії, того, що "увійде до хрестоматій", – сказала радниця з питань культури ЄБРР та член журі Світлана Пиркало.

У номінації Дитяча книга року BBC - 2020 перемогла книга "Мед і Паштет – фантастичні вітрогони" Уляни Чуби (видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА").

Оголошені переможці премії BBC "Книга року"

Перемогу у конкурсі читацьких рецензій "Читач року - 2020" здобув Віталій Гудима за рецензію на роман Петра Яценка "Магнетизм", який увійшов до довгого списку Книги року BBC – 2020.

Що відомо

  • "Книга року BBC" – щорічна літературна премія, яка відзначає найкращі художні твори та есе українською мовою у трьох номінаціях: "Книга року", "Дитяча Книга року" та "Книга року ВВС - Есеїстика".
  • Брати участь у конкурсі може будь-яке повнорозмірне видання творів у кожній з трьох номінацій українською мовою або мовою інших народів, які проживають на території України, у перекладі на українську.
  • Роботи оцінюють за такими критеріям як якість письма, оригінальність, уява та креативність, а також уміння автора розповісти історію, захопити читача та утримати його увагу.

Читайте також

"Ми світобудові потрібні": Оксана Забужко про майбутнє України

"Вся путінська Росія — це реконструкторський проєкт". Інтерв'ю з Оксаною Забужко

10 лауреатів відомих книжкових премій: чим зачитувалися у 2020-му, чекаючи на кінець світу

На початок