В Ужгороді запрацював святковий ярмарок

В Ужгороді запрацював святковий ярмарок

В Ужгороді запрацював святковий ярмарок
. Суспільне Закарпаття

11 грудня в Ужгороді на площі Петефі розпочав роботу новорічно-різдвяний ярмарок. Там розмістили 12 будиночків, де продають вино, мед, пряники та інші товари. За словами організатора Дмитра Свирида, в умовах пандемії вони мають працювати навинос.

Ужгородка Олена прийшла на ярмарок спеціально, щоб купити мед. Каже: "Учора прочитала оголошення й прийшла купити мед з акації, треба мені для лікування. Як є тут ярмарок, то краще тут купувати".

Святковий ярмарок запрацював в Ужгороді на площі Петефі
Суспільне Закарпаття

Павло Лях разом із дружиною приїхали з Мукачева. Продають мед та інші продукти бджільництва. Павло каже: минулого року також були на новорічно-різдвяному ярмарку.

"У нас все натуральне виробництво, власне. Ми цим займаємося, тому все натуральне. Містяни досить ввічливі, приємні, тому нам подобається тут", — сказав чоловік.

А ужгородець Василь Головачко продає вино та глінтвейн власного виробництва. "Звісно, все буде навинос, — каже. — Дегустацію можна буде провести, але все буде навинос, тому в нас нема ні лавичок, ні столів, щоб люди могли збиратися групами".

Святковий ярмарок запрацював в Ужгороді на площі Петефі
Суспільне Закарпаття

Цього року на площі Петефі розмістили 12 будиночків із товарами, розповів організатор ярмарку Дмитро Свирид. Для уникнення скупчень людей їх поставили за шаховим порядком. За словами Дмитра Свирида, аби максимально безпечно провести ярмарок, кожен будиночок буде облаштований захисним екраном, будуть антисептики, рукавички й маски.

"Працівники комунального підприємства будуть проходити, плюс, ми з Держпродспоживслужбою домовилися, що вони підійдуть сюди й проведуть роз’яснювальну роботу для продавців, щоб вони також дотримувалися цих норм. Я думаю, що такими спільними зусиллями ми зможемо провести цей ярмарок", — сказав організатор.

За його словами, триватиме новорічно-різдвяний ярмарок до 8 січня.

На початок