На Прикарпатті планують збудувати сміттєпереробний завод

На Прикарпатті планують збудувати сміттєпереробний завод

На Прикарпатті планують збудувати сміттєпереробний завод
. УНІАН

У Коломиї, що на Прикарпатті, планують збудувати завод, який буде переробляти 130 тисяч тонн сміття в рік. Про це Суспільному Карпати повідомив представник фірми-забудовника Юрій Торін.

Перемовини щодо будівництва комплексу - тільки на початковому рівні. Наразі ведуться переговори із місцевою владою.

"Наша компанія дійсно має намір побудувати сучасний комплекс сприймання, переробки, складування, утилізації, сортування та захоронення твердих побутових відходів у місті Коломия", - каже Юрій Торін.

За словами представника фірми-забудовника Юрія Торіна, завод з переробки сміття має бути спільною роботою фірми та міської влади Коломиї.

"Я думаю, що це добра справа для громади і для міста, - будівництво такого сміттєпереробного заводу. Це дуже багато роботи, спільної роботи, в тому числі і законодавчої, і по проєкту. Ми сподіваємося на співпрацю із міською владою", - розповідає Торін.

Фінансуватимуть будівництво заводу інвестори.

"Ми виступаємо у будівництві як фірма-інвестор", - каже Юрій Торін.

На запитання, чому обрали Коломийщину, Юрій Торін відповідає так: "Ми працюємо в Одесі, Тернополі – там, де у нас є сміттєзвалище Я дуже радий, що на Прикарпаття заходить такий проєкт, такий інвестор. Це дуже корисна справа для всіх нас. Ми вивчали ситуацію у Коломиї. Якщо розглядати статистику, то 7 % території України займають тверді побутові відходи, і рано чи пізно цю проблему потрібно вирішити. В Коломиї є теж ця проблема. Основний фактор, чому ми заходимо в цей край, – маємо земельну ділянку, яка знаходиться в нашій оренді".

Група компаній має 16 діючих об’єктів по всій Україні.

"Якщо ми говоримо в контексті сміттєзвалищ, то в компанії знаходиться потужне сміттєзвалище в Одесі, Тернополі. Це і Харківська, і Львівська, і Івано-Франківська область, і Кременчук", - розповідає представник фірми-забудовника.

За рік планують переробляти 130 тисяч тонн твердих побутових відходів.

Що відомо

На Івано-Франківщині, ймовірно, будуватимуть сміттєпереробний завод. Гірські регіони не мають системи збирання та вивезення відходів. Тому там утворюються стихійні звалища.Для вирішення цієї проблеми на Івано-Франківщині запропонували збудувати сміттєпереробний завод.

Журналісти Суспільного наприкінці листопада 2019-го року відзняли озеро Криве у Верховині, яке славилося своєю красою та чистотою. Кадри свідчать самі за себе

До слова, франківець Тарас Кузьмін уже декілька років перед Великоднем прибирає територію біля пасічнянського мосту. Цьогоріч карантин не став перешкодою.

На початок