Головою Сумської обласної ради обрали Віктора Федорченка

Головою Сумської обласної ради обрали Віктора Федорченка

Головою Сумської обласної ради обрали Віктора Федорченка
. Суспільне Суми

Головою Сумської обласної ради обрали Віктора Федорченка. На сесії за нього проголосували 39 депутатів з 60.

Усього на сесії були присутні 63 депутати з 64-х. На засідання не прийшов один - Анатолій Єпіфанов. Три бюлетені визнали недійсними.

Другим кандидатом був Вадим Лисий - голова обласного осередку ВО "Батьківщина", президент Федерації автоспорту Сумщини. За нього свій голос віддав 21 депутат.

Федорченко запропонував обрати своїм першим заступником Олександра Стрельченка від “Опозиційної платформи - За життя”.

Участь у голосуванні відмовилися брати три фракції: "За майбутнє", "Батьківщина" та "Європейська солідарність". Вони покинули залу.

Хто такий Віктор Федорченко?

Віктор Федорченко - представник партії "Слуга народу", забудовник, генеральний директор ТОВ "Будівельна виробничо-комерційна компанія "Федорченко".

З вересня 1985 року працював заступником начальника Сумського обласного управління побутового обслуговування населення Мінпобуту УРСР. У лютому 1990 року заснував ТОВ "ВКФ “Побутсервіс”. З грудня 2009 року стає генеральним директором ТОВ "Будівельна виробничо-комерційна компанія "Федорченко", яке створене на основі “Побутсервісу”.

У 2010 році балотувався до Сумської міської ради від Партії регіонів. У 2015 році - від партії “Наш край”. Однак не був обраний.

Що відомо

  • Під час сесії під Сумською облрадою сталася сутичка.
  • Перше засідання сесії Сумської обласної ради 8-го скликання відкрилося 3-го грудня зранку. До складу ради увійшли представники шести політичних партій.
  • Сумська обласна рада 8-го скликання: поіменний склад.
На початок