У Івано-Франківську засвітили головну ялинку

У Івано-Франківську засвітили головну ялинку

У Івано-Франківську засвітили головну ялинку
. Суспільне Карпати

У Івано-Франківську засвітили головну ялинку. Урочисте відкриття відбулося на Вічевому майдані, повідомляє Суспільне Карпати. Головна ялинка міста - 18 метрів заввишки. Діаметр - 8 метрів. Вона обладнана 3D-ілюмінацією з програмним контролером з різними світловими функціями.

У середмісті засяяла новорічна ілюмінація на вулицях та у скверах. Подивитися на урочистості прийшли сотні містян.

Франківка Надія Канюка прийшла зі своїм чоловіком. Жінка каже: "Хочеться свята вже. Дуже гарна подія. Передноворічні свята, передноворічний настрій з’являється. Гарно, цікаво. Оживає надія на те, що все буде добре".

Жителька міста Катерина Гасюк розповідає, про те, що сьогодні увімкнуть вогні на головній ялинці, дізналася з новин в інтернеті: "Нам дуже сподобалося, ялинка чудова, світиться. Це трішки додає позитиву. Адже коронавірус - всі такі налякані. А тут нарешті ялинка. Враження класні, веселі".

Поруч ялинки - сани, які виготовили студенти. Франківці та гості міста мали можливість залізти на них та сфотографуватися.

У Івано-Франківську засвітили головну ялинку
У Івано-Франківську засвітили головну ялинку. Суспільне Карпати

"Минулого року ми виготовляли ці сани, і того року ми їх вперше представили. Але на них було трішки менше різьби, і вони були трішки менші. Цього року ми їх доопрацювали. Діти дали більше різьби - і позаду, і збоку. Ми їх полакували краще. Кожен учень робив ці сани власноруч. У виготовленні були задіяні наші учні - майбутні столярі і майбутні різьбярі", - говорить директорка вищого художнього професійного училища № 3 Наталія Коростіль.

Засяяла не тільки ялинка. Арки, які кілька тижнів монтували на стометрівці, - також у різдвяних вогниках. Додаткових коштів на ілюмінацію місто не витратило, бо використали ілюмінацію, яку купили два роки тому, каже в. о. директора КП "Івано-Франківськміськсвітло" Віктор Шутка.

У Івано-Франківську засвітили головну ялинку
У Івано-Франківську засвітили головну ялинку. Суспільне Карпати

Він пояснює: "Вмикаємо світлодіодні арки. Також вмикаємо новорічне освітлення скверів імені Адама Міцкевича і Руської Трійці, "зоряне небо" - на Вітовського, - і воно вже буде світити до завершення новорічно-різдвяних свят".

Ялинку на Вічевому майдані почали встановлювати 23-го листопада.

Як повідомив директор міського департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, на новорічні прикраси не виділятимуть додаткових грошей із міського бюджету.

До слова, минулого року новорічну ялинку в Івано-Франківську засвітили 13-го грудня.

На початок