81 грантовий проєкт впроваджувався у 2019 році на Івано-Франківщині

81 грантовий проєкт впроваджувався у 2019 році на Івано-Франківщині

81 грантовий проєкт впроваджувався у 2019 році на Івано-Франківщині
. ДСНС в Івано-Франківській області

Впродовж 2019 року на Прикарпатті впроваджувався 81 грантовий проєкт. Більша частина проєктів, зокрема, підтриманих Програмами транскордонного співробітництва ЄС, стартувала минулого року, а їхня діяльність розпочнеться у 2020. Про це йдеться на сторінці Facebook Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

Вперше в історії Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 є 2 проєкти, де головні бенефіціари з Івано-Франківської області: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника з проєктом "Ворота в Центральні Горгани": міжкультурний діалог на польсько-українському Прикордонні" та проєкт "Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван для потреб високогірного рятувального центру".

Основна мета проєкту "Ворота в Центральні Горгани": міжкультурний діалог на польсько-українському Прикордонні" - популяризація історико-культурної спадщини бойківського регіону  польсько-українського прикордоння. В його межах - реєстрація об’єктів історико-культурної спадщини на території Брошнів-Осадської ОТГ, зокрема, унікальна пам’ятка дерев’яної архітектури сакрального призначення  – філіальний костел Св. Сесілія (1738 – 1937) на території села Креховичі та включать в туристичні маршрути Прикарпаття.

Щодо проєкту "Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван для потреб високогірного рятувального центру", - це так званий трансформер, який об’єднає сучасний науково-дослідний центр з базою підготовки фахівців для проведення пошуково-рятувальних операцій.

Із 7 проєктів, підтриманих цією програмою, у 5 проєктах Івано-Франківська область є партнером.

У 5 із 9 проєктів, підтриманих Програмою прикордонного співробітництва Угорщина - Словаччина - Румунія - Україна 2014-2020 - головний бенефіціар з Івано-Франківської області.

На початок