Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Аналіз його декларації

Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Аналіз його декларації

Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Аналіз його декларації
.

Президент України призначив нового голову Хмельницької облдержадміністрації. Новим очільником області став Сергій Гамалій. Про це йдеться в указі Володимира Зеленського від 3 грудня 2020 року.

"Призначити Гамалія Сергія Вячеславовича головою Хмельницької обласної державної адміністрації", - йдеться в указі президента.

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Сергій Гамалій — український бізнесмен. Народився 1979 року в Кам'янці-Подільському. Закінчив місцевий історико-правовий ліцей. Після нього вступив до Хмельницького університету управління та права. Згодом перевівся у Чернівецький Національний університет імені Юрія Федьковича, у якому й здобув вищу освіту.

У 1999 році переїхав до Польщі, де закінчив економічну школу у Варшаві.

Як говорив Сергій Гамалій, раніше він ніколи не працював у держструктурах.

АНАЛІЗ ДЕКЛАРАЦІЇ

Згідно декларації Сергія Гамалія за 2019 рік, яка була розміщена на офіційному сайті НАЗК 31 листопада 2020 року, декларант зареєстрований та фактично проживає у Кам’янці-Подільському.

До складу його родини входять дружина Вікторія Гамалій та донька Домініка, сини В’ячеслав та Захарій.

Родина Сергія Гамалія має у власності:

ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ

Сергій Гамалій

  • земельна ділянка площею 5200 кв.м у Кам’янці-Подільському, яка була придбана декларантом за понад 85 тисяч гривень у листопаді 2019 року;
  • чотири земельних ділянки кожна площею по 2 гектари у селі Жванець Кам’янець-Подільського району. Одна ділянка стала власністю декларанта у листопаді 2007 року. У березні 2008 року декларант став власником ще однієї земельної ділянки, а у квітні 2017 року – ще двох. Три останні ділянки, згідно декларації, були придбані Сергієм Гамалієм приблизно за 10 тисяч гривень кожна;
  • п’ять земельних ділянок площею майже по 2 гектари землі у селі Кульчіївці Кам’янець-Подільського району. Усі земельні ділянки були оформлені у власність в березні 2008 року. Усі ділянки на момент набуття їх у власність обійшлися Сергію Гамалію приблизно по 22 тисячі гривень кожна;
  • три земельні ділянки приблизно по 10 соток кожна у селі Грузевиця Хмельницького району. Вони були оформлені у власність Сергієм Гамалієм також у березні 2008 року. Усі три були придбані за майже 1,2 тисячі гривень кожна.

Вікторія Гамалій

Дружині Сергія Гамалія Вікторії з листопада 2007 року належить земельна ділянка площею 2 гектари у селі Жванець Кам’янець-Подільського району.

НЕРУХОМІСТЬ

Сергій Гамалій

  • гараж у Кам’янці-Подільському площею 39,3 кв.м, у власності декларанта з березня 2002 року;
  • квартира площею 116,3 кв.м у кам’янці-Подільському, яка є власністю Світлани Гамалій. Декларант зазначає, що безоплатно користується нею як майном батьків з грудня 2007 року;
  • нежитлове приміщення площею 160,8 кв.м у Кам’янці-Подільському, яке з січня 2012 року є спільною власністю декларанта та його брата Андрія Гамалія (по 50% у кожного). Вартість приміщення – понад 1,5 мільйона гривень.

Нерухомість за кордоном:

  • квартира площею 57 кв.м у Польщі, яка була придбана декларантом за майже 240 тисяч гривень у січні 2003 року;
  • будинок та гараж з земельною ділянкою площею 161,75 кв.м у Польщі, які були придбані декларантом за понад 2 мільйони гривень у травні 2011 року;
  • квартира площею 36,7 кв.м у Польщі, яка була придбана за понад 1,8 мільйонів гривень у серпні 2016 року;
  • житловий будинок/квартира у Туреччині. Площа його в декларації не вказана. Його декларант придбав у власність у вересні 2019 року за понад 5,6 мільйона гривень.

ТРАНСПОРТНІ ЗАСОБИ

Сергію Гамалію належить легковий автомобіль BMW X5, 2014 року випуску. Декларант зазначив у декларації, що придбав його у червні 2014 року за майже 790 тисяч гривень.

Дружині декларанта Вікторії Гамалій належить легковий автомобіль BMW X3, 2012 року випуску. Право власності на автівку вона має з квітня 2017 року. Як зазначено в декларації, вартість «іномарки» - 500 тисяч гривень.

КОРПОРАТИВНІ ПРАВА

Сергій Гамалій, згідно його декларації, має корпоративні права у чотирьох товариствах з обмеженою відповідальністю. Йому належить:

Усі ТОВ-ки зареєстровані у Кам’янці-Подільському. Декларант, згідно декларації, у них є кінцевим бенефіціарним власником (контролером).

ДОХОДИ

У 2019 році декларант заробив майже 3,7 мільйона гривень доходу. З них:

  • дохід від відчуження нерухомого майна – 2 042 670 гривень;
  • дивіденди від ТОВ «Барс» - 34 000 гривні;
  • дивіденди від ТОВ «Інтерсіті авто» - 11 800 гривень;
  • дохід від зайняття підприємницькою діяльністю – 1 471 601 гривня;
  • гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами (ТОВ «Диліция-Львів» - 96 159 гривень;
  • банківські проценти – 36 189 гривень.

Вікторія Гамалій у 2019 році отримала лише 1 485 гривень доходу у вигляді соціальних виплат від департаменту соціального захисту населення Кам’янець-Подільської міської ради.

ГРОШОВІ АКТИВИ

Сергій Гамалій

Сергій Гамалій свої активи тримає у різній валюті та зберігає як у банківських установах, так і готівкою.

Зокрема, декларант має рахунки у трьох українських банках – Приватбанку, банкові Глобус та УкрСибБанку. На рахунках цих банків у Сергія Гамалія лежить 197 562 гривні, 11 доларів США та 1380 євро.

Має він і банківські рахунки за кордоном, зокрема у двох польських банках, що знаходяться у Варшаві - Getin Noble Bank S.A. та MBank SA. На цих рахунках у декларанта зберігається 46 734 польських злотих, 15 032 євро та 30 054 доларів США.

60 тисяч польських злотих Сергій Гамалій вніс до польської небанківської фінансової установи Aegon Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie S.A., яка займається страхуванням життя.

Позичив кошти декларант і третім особам: 110 тисяч гривень ТОВ «Барс» та 18,5 тисяч гривень ТОВ «Інтер-Сіті».

Готівкою Сергій Гамалій тримає 1,68 мільйони гривень, 20 тисяч євро та 35,5 тисяч доларів США.

Вікторія Гамалій

Дружина декларанта має рахунки у двох українських банках – Альфа Банку та Приватбанку. У першому вона тримає 8 тисяч доларів США, у другому на рахунку має 4 гривні.

У польському Alior Bank SA, що знаходиться у Варшаві, Вікторія Гамалій має на рахунку 1551 польську злоту.

Готівкою дружина Сергія Гамалія тримає 100 тисяч євро, 41,6 тисячі доларів США та 291 тисячу польських злотих.

ФІНАНСОВІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

Згідно декларації, їх має лише сам декларант. Як зазначено у декларації, Сергій Гамалій має відкриті дві кредитні лінії в українському Приватбанку на суму 30 231 гривня та 28798 гривень. Ще одну кредитну лінію він має у польському банку Getin Noble Bank SA на суму 13860 польських злотих.

Що відомо

  • На засіданні уряду, яке відбулося сьогодні, 18 листопада, члени Кабміну погодили звільнення з посади голови Хмельницької обласної адміністрації Дмитра Габінета. Також на засіданні Кабінету міністрів України було погоджено кандидатуру нового очільника Хмельницької ОДА - Сергія Гамалія.
На початок