Нова Рівнерада знову зібралась. Секретарем обрали опонента нового мера

Нова Рівнерада знову зібралась. Секретарем обрали опонента нового мера

Оновлено
Нова Рівнерада знову зібралась. Секретарем обрали опонента нового мера
. Суспільне Рівне

Рівнерада нового скликання зібралась на засідання, де вирішуватимуть кадрові питання. У четвер, 3 грудня, обранці провели урочисте відкриття у залі Міського будинку культури, отримали посвідчення, подякували попередньому складу та пішли на перерву. А вже о 15-й годині зібрались у залі на Поштовій – це традиційне місце проведення сесій.

16:33

Голів постійних комісій Рівнерада вирішила обговорювати і обирати на наступному тижні. Наступне пленарне засідання заплановане на вівторок, 8 грудня, на 10-ту годину.

16:24

Віктора Шакирзяна оголосили секретарем Рівнеради. За нього відділи голоси усі 26 осіб, які взяли участь у голосуванні.

"Це честь і велика відповідальність. Впевнений, що разом зможемо показати, якою може бути злагодженою і ефективною робота депутатського корпусу. Маємо потиснути один одному руки і залишити всі розбіжності в минулому", – це уривки зі звернення Віктора Шакирзяна до зали, його він читав з листка.

16:15

Із 43-х осіб участь у голосуванні взяло 26. Наразі голоси рахують.

Дубль два: нова Рівнерада знову зібралась, вирішують кадрові питання
Суспільне Рівне

16:05

У фракціях "Голос" та "Батьківщина" також відмовились від участі в голосуванні.

15:50

Мер Олександр Третяк вніс на посаду секретаря Рівнеради кандидатуру свого опонента у другому турі виборів – Віктора Шакирзяна. Міський голова мотивував це тим, що опонент посів друге місце за кількістю голосів рівнян.

Голосування має відбутись таємно.

15:30

Фракція "Слуга народу" відмовилась брати участь у голосуванні – про це заявив її голова Віталій Коваль.

"Ми не почули відповіді, чому непрозоро відбувся процес перенесення виборів секретаря", – сказав Коваль.

15:23

Депутатка Рівнеради від "Слуги народу" Любов Романюк після перерви попросила у мера відповісти, чому запланована на 8-ме грудня відбувається сьогодні.

"Виходить якась незрозуміла ситуація, що одна відповідь протистоїть іншій. Відбувається голосування всупереч тому, що воно не має відбуватись", – каже Романюк і цікавиться, чому голів фракцій не повідомили учора.

"Нам критично важливо сьогодні розпочати нашу роботу і щоб у вівторок на продовження пленарного засідання вийти вже з робочим форматом, нам потрібно сьогодні проголосувати за порядок денний, де є питання обрання секретаря і ми могли продовжити роботу ради", – відповів мер Олександр Третяк.

"Ми отримали мандати 25 жовтня, нам уже час працювати. Ми зібрались для урочистих подій чи для роботи?", – додала депутатка від "ЄС" Людмила Туровська.

"Питання про те, чи працюємо ми прозоро, чи так, як вийшло сьогодні", – додала депутатка Любов Романюк.

"Ми максимально зосереджені на прозору роботу, тому закликаємо зараз попрацювати максимально ефективно, щоб не відволікати увагу медійної спільноти, яка є з нами і є ознакою прозорої роботи", – відповів мер.

15:10

Під час пандемії на попередні засідання журналістів не пускали, посилаючись на карантинні обмеження. Цього разу представникам ЗМІ таки дозволили бути присутніми у залі засідань із дотриманням дистанції.

Дубль два: нова Рівнерада знову зібралась, вирішують кадрові питання
Олександр Третяк у кріслі міського голови. Суспільне Рівне

Заплановане на 15-ту годину засідання почалось із кількахвилинним запізненням. Із 42-х депутатів на початку зареєструвались 41.

На цьому засіданні планують обрати секретаря Рівнеради та голів постійних комісій.

Онлайн-трансляція зі сторінки міської ради.

На початку засідання мер озвучив створені фракції у міськраді та їх керівників:

  • "Рівне разом" – Віктор Шакирзян
  • "Європейська солідарність" – Павло Алексєвич
  • "Батьківщина" – Галина Кульчинська
  • "За майбутнє" – Володимир Хомко
  • "Слуга народу" – Віталій Коваль
  • "Свобода" – Олег Осуховський
  • "Голос" – Роман Денисюк

Після цього депутат від "Голосу" Микола Бляшин попросив про перерву, аби ознайомитись із проєктами рішень. Спершу рада проголосувала за порядок денний, а потому оголосили п'ятихвилинну перерву.

На початок