Дмитренко чи Левицький? Депутати про майбутнього голову облради

Дмитренко чи Левицький? Депутати про майбутнього голову облради

Дмитренко чи Левицький? Депутати про майбутнього голову облради
. ФОТО: Суспільне: Чернігів

Міський голова Чернігова та голова партії «Рідний дім» Владислав Атрошенко сказав, що підтримує кандидатуру Олени Дмитренко на голову обласної ради. За його словами, «Рідний дім», партія Олега Ляшка та партія «Слуга народу» утворили коаліцію і підтримають кандидатуру Олени Дмитренко. Цю інформацію підтвердив і Дмитро Блауш, голова фракції «Радикальної партії Олега Ляшка». Голова фракції «Слуга народу» Дмитро Іванов відмовився від коментарів.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, коментуючи появу на Фейсбук-сторінці «Слуги народу» повідомлення про нову кандидатуру від партії на посаду голови обласної ради, сказав: «У нас позиція не змінюється, ми будемо підтримувати Дмитренко».

За його словами, свою думку змінив тільки один депутат, який напередодні підписав коаліційну угоду, – Олександр Левицький. Щодо кандидатури Олександра Левицького від фракції «Слуга народу» на посаду голови облради, яка з’явилася сьогодні вночі, Владислав Атрошенко сказав так:

«Наскільки мені відомо, фракція «Слуга народу» не змінювала ніяких рішень щодо особи, яку вони висувають на посаду голови облради, ця кандидатура початково була – Дмитренко, вона і є. В який спосіб на інформаційному ресурсі політичної партії «Слуга народу» було розміщено повідомлення, що фракція це вирішила? Наскільки мені відомо, таких рішень фракція не приймала. Я не думаю, що це хтось зломав сторінку. Я думаю, що скоріше за все, людина, яка відповідальна за цей сайт, послухала чиюсь команду і розмістила це повідомлення».

Дмитро Блауш, голова фракції Радикальної партії, сказав, що "це маніпуляції керівництва партії".

Депутат облради від фракції «Слуга народу» Дмитро Пахомов коментувати відмовився.

Сергій Пащенко, депутат від фракції «Батьківщина», зазначив, що Олександр Левицький – це альтернативна кандидатура, яку підтримує більшість політичних сил.

«Тяжко коментувати, я чув, що у провладній політичній силі не можуть визначитись, кого саме вони будуть виставляти. Те, що там змінилась кандидатура, я дізнався виключно з Фейсбуку. Ми не розуміємо, кого зараз будуть виставляти, і, більш за все, що ми обговоримо це зі своєю фракцією перед тим, як іти на голосування. Можливо, ми також приймемо рішення про підтримку Левицького», - сказав Пащенко.

Олена Дмитренко відмовилась коментувати ситуацію перед початком сесії. На питання, чи це рішення було неочікуваним, відповіла: «Я б так не сказала».

Читайте також:

«Рідний дім», «Слуга народу» та «РПЛ» об’єднаються, щоб обрати керівництво Чернігівської облради

На початок