У голови Полтавської облради з’явилися чотири заступники

У голови Полтавської облради з’явилися чотири заступники

У голови Полтавської облради з’явилися чотири заступники
. Суспільне Полтава

Депутати обрали нових заступників голови Полтавської обласної ради. Їх чотири, а це удвічі більше, ніж до цього. Кандидатів на кожну посаду було по одному. За кожного голосували таємно.

На другому засіданні першої сесії новообрані депутати Полтавської облради обирають заступників голови. Кандидатів пропонує голова ради Олександр Біленький. Зокрема, на посаду першого заступника претендує Олександр Лемешко від фракції «Слуга народу».

Він із 2018 року очолює Полтавський юридичного інституту. А ще займається адвокатською діяльністю.

Олександр Лемешко, перший заступник голови Полтавської облради
Олександр Лемешко, перший заступник голови Полтавської облради. Суспільне Полтава

"У мене політичного досвіду небагато. Я вперше обраний депутатом. Але я думаю, що моя професія допоможе мені визначити мій функціонал, мої права, обов’язки для того, щоб працювати належним чином в межах законодавства", - каже перший заступник голови Полтавської облради Олександр Лемешко.

Його кандидатуру депутати підтримують. Як і ще трьох заступників. Серед них – Олексія Чепурка від «Рідного міста». Він і досі є заступником Полтавського міського голови.

Олексій Чепурко, заступник голови облради
Олексій Чепурко, заступник голови облради. Суспільне Полтава

"Я буду виконувати обов’язки заступника міського голови. Мене повинен звільнити депутатський корпус, коли буде скликана сесія. Якщо буде запропоновано новий склад виконавчого комітету. Тому юридично потрібно лише дочекатися сесії, якщо таке буде", - говорить заступник голови облради Олексій Чепурко.

Єдиною жінкою серед заступників стала Лілія Руроєва. Вона на такій посаді вперше. А працює керівницею секретаріату територіального осередку політичної партії «Європейська Солідарність».

Лілія Руроєва, заступниця голови облради
Лілія Руроєва, заступниця голови облради. Суспільне Полтава

"Щодо обов’язків ми ще не проводили консультації з головою. Як тільки буде визначено напрямок в якому я буду працювати, визначимо першочергові кроки", - говорить заступниця голови облради Лілія Руроєва.

Четвертим заступником голови обласної ради депутати обрали представника від «Батьківщини» Олега Бєлоножка. Він був депутатом Полтавської міської ради сьомого скликання.

Олег Бєлоножко, заступник голови облради
Олег Бєлоножко, заступник голови облради. Суспільне Полтава

"Багато питань, які залежали від обласної влади сьомого скликання, ми не могли реалізувати в Полтаві. Зараз я намагатимуся втілити ці невирішені питання", каже заступник голови облради Олег Бєлоножко.

Полтавська обласна рада
Полтавська обласна рада. Суспільне Полтава

Чим керувався під час обрання кандидатів на ці посади, голова обласної ради Олександр Біленький відповів таке:

"Я керувався здоровим глуздом і колегіальним рішенням більшості депутатських фракцій, які узгоджували план дій стабільної і якісної роботи Полтавської обласної ради на цю каденцію. Жодних фінансових ризиків для обласного бюджету це рішення не матиме. Це нове місце роботи. У людей будуть чи більші, чи менші заробітні плати. Тому сказати, яка там точно сума я не можу", каже голова облради Олександр Біленький.

Нагадаємо, 27 листопада депутати новообраної обласної ради восьмого скликання зібралися на перше засідання сесії. Тоді обрали голову ради. Ним став Олександр Біленький, який головував і під час минулого скликання.

На початок