Госпіталь ветеранів війни у Харкові готовий приймати пацієнтів з COVID-19 — Харківська ОДА

Госпіталь ветеранів війни у Харкові готовий приймати пацієнтів з COVID-19 — Харківська ОДА

Госпіталь ветеранів війни у Харкові готовий приймати пацієнтів з COVID-19 — Харківська ОДА
. Суспільне Харків

30 листопада обласний госпіталь ветеранів війни прийняв на роботу четвертого анестезіолога — це була одна з вимог Національної служби здоров’я України перед початком фінансування опорної лікарні для хворих на COVID-19.

Про це Суспільному 30 листопада розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Тарас Пастух.

"Сьогодні відбулося контрактування четвертого анестезіолога. Це необхідна умова для Національної служби здоров’я України — наявність чотирьох команд. І завтра лікарня подає пакет документів НСЗУ для контрактування вже безпосередньо допомоги пацієнтам з COVID-19", — сказав Пастух.

За його словами, госпіталь розрахований на прийом до 260 пацієнтів з COVID, готова документація на проведення 260 точок централізованого кисню. Також госпіталь отримав першу партію концентраторів.

Тарас Пастух зазначив, що кількість госпіталізацій останнім часом зменшилася у кілька разів.

"В кожному медичному закладі Харківщини є вільні місця, вільні місця з киснем. Ми спостерігаємо динаміку на зменшення кількості госпіталізацій. За вчорашній день до лікарень, що приймають пацієнтів з COVID, було госпіталізовано 50 хворих. В той час, коли у нас були дні, коли ми госпіталізовували 130-150 пацієнтів", — повідомив заступник голови облдержадміністрації.

Читайте також: Харків'янка розповіла, як пережила COVID-депресію

На його думку, зменшення захворюваності пов’язано одразу з кількома факторами.

"Активні харків’яни не тільки самі носять маски, а й роблять зауваження тим, хто не носить в транспорті, місцях скупчення. Карантин вихідного дня сприймаю позитивно. Це все-таки доволі якісний розрив контактів та можливості передачі вірусу. Також зміна погоди фактично спустошила парки. Також хочу відмітити роботу Національної поліції, працівників метрополітену, які активніше почали працювати в частині контролю наших пасажирів в транспорті. Весь це й комплекс дає позитивний результат", — вважає Пастух.

Що відомо

  • Про те, що обласний госпіталь ветеранів війни готують до прийому COVID-хворих, повідомили 4 листопада. Як працюватиме медзаклад: репортаж.
  • Минулої доби в регіоні зареєстрували найменшу кількість нових випадків за три місяці — коронавірус підтвердився у 120 жителів Харківщини.
На початок