У Полтаві можуть оголосити новий список депутатів міської ради

У Полтаві можуть оголосити новий список депутатів міської ради

У Полтаві можуть оголосити новий список депутатів міської ради
. Суспільне Полтава

У Полтаві не можуть скликати сесію міської ради, бо Полтавський окружний адміністративний суд визнав недійсним протокол ТВК про вибори депутатів. Позов на Полтавську територіальну виборчу комісію подав кандидат у депутати від «Слуги народу» Віталій Сьомік.

Віталій Сьомік
Віталій Сьомік. Фото з фейсбук сторінки Віталія Сьоміка

Суспільному він пояснив: зробив це через те, що Шевченківська районна у Полтаві ТВК мішок із бюлетенями однієї з дільниць помилково передала міській комісії. Відтак, до загальних результатів голосування за депутатів не врахували понад 600 голосів виборців. За словами Сьоміка, це впливає на те, хто саме буде обраний до Полтавської міської ради.

Алла Назаренко, голова міської ТВК
Алла Назаренко, голова міської ТВК. Суспільне Полтава

Голова Полтавської міської ТВК Алла Назаренко повідомила: чи оскаржуватимуть рішення суду, вирішать на засіданні комісії 30 листопада увечері. Якщо апеляцію подавати не будуть, то голоси із неврахованої дільниці мають знову полічити. А після цього міська ТВК повинна скласти новий протокол щодо результатів голосування, а також повторно оголосити список депутатів міської ради.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня. Тоді голосували за депутатів до рад різних рівнів та очільників громад. До Полтавської міської ради за протоколом ТВК обрали 42 депутати. Це представники 7 політсил. Найбільше мандатів – 10 – у партії «За майбутнє». 9 у «Слуги народу». По 6 – у «Рідного міста» і «Європейської солідарності». По 4 мандати отримали «Партія простих людей» та «Опозиційна платформа – За життя». А «Свободу» у міській раді представлятиме 3 депутати.

На початок