Скільки людей мають бути вакциновані для зупинення COVID-19. Відповідає ВООЗ

Скільки людей мають бути вакциновані для зупинення COVID-19. Відповідає ВООЗ

Скільки людей мають бути вакциновані для зупинення COVID-19. Відповідає ВООЗ
. AP

Всесвітня організація охорони здоров’я заявляє, що близько 60-70% населення світу повинні мати імунітет або бути вакциновані, аби зупинити поширення COVID-19.

"Близько 60-70% населення повинні мати імунітет або піддатися вакцинації, щоб перервати ланцюжки. Однак у даній ситуації нам необхідно враховувати здатність вакцин не лише забезпечувати профілактичний захист, а й запобігати передачі інфекції", — заявила керівниця департаменту імунізації Кейт О’Брайєн на брифінгу 27 листопада.

За її словами, на цей рахунок проводилися різні дослідження і моделювання. Водночас О’Брайєн утрималися від докладніших прогнозів, оскільки "у нинішній ситуації їх давати складно".

Читайте також: "Кожен крок має значення": ВООЗ оновила рекомендації щодо фізичної активності під час пандемії"

Що відомо

  • Всесвітня організація охорони здоров’я не рекомендує послаблювати карантинні обмеження під час Різдвяних свят, проте вважає, що сувора ізоляція призведе до зростання невдоволення серед населення країн світу.
  • У ВООЗ вважають, що третя хвиля COVID-19 в Європі може відбутися вже на початку 2021 року.
  • Глава американської компанії Moderna Стефан Бансель заявив, що вакцина проти COVID-19 їхнього виробництва буде коштувати від 25 до 37 доларів, в залежності від обсягу закупівлі. До кінця року планується виробництво 20 мільйонів доз вакцини.
  • За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, протягом усього періоду пандемії захворіти на COVID-19 могли близько 10% населення планети.
На початок