Новостворена Херсонська райрада провела першу сесію

Новостворена Херсонська райрада провела першу сесію

Новостворена Херсонська райрада провела першу сесію
. Суспільне Херсон

27 листопада відбулась перша сесія новоствореної Херсонської районної ради. Згідно з оновленим перспективним планом формування територій громад у Херсонській області створено 5 районів і 49 ОТГ. Як прийняли свою присягу новообрані депутати, - бачило Суспільне.

У сесійній залі зібрались з п'ятидесяти чотирьох депутатів сорок вісім. До новоствореної Херсонської районної ради увійшли представники сімох партій: політична партія Ігоря Колихаєва " Нам тут жити", " Слуга народу", " Європейська Солідарність", " Батьківщина", "Наш край","Опозиційна платформа - За життя" і " Блок Володимира Сальдо". На першій сесії сформували тимчасову президію. До неї увійшли представники п'яти партій, які отримали найбільшу кількість голосів виборців.

Новостворена Херсонська райрада провела першу сесію
Суспільне Херсон

Головою стала Валентина Покотилова з партії Ігоря Колихаєва "Нам тут жити".

"Ми в таких складних умовах не визначеності до кінця з тим, які повноваження у районної ради, які будуть форми фінансування, як будуть відбуватися процеси взаємодії між ланками обласної, міської, районної рад, але сповнені надії, що ми у своєму першому скликанні зможемо зробити дуже багато для продовження децентралізації."

Новостворена Херсонська райрада провела першу сесію
Суспільне Херсон

Депутати на першій сесії ухвалили рішення про створення робочої групи з членів президії для формування питань другої сесії. Про свої завдання на найближчі 5 років народні обранці говорять наступне.:

"У майбутньому, я думаю, що буде транспортний комітет. Я би хотів там взяти участь. Розвивати транспорт у регіоні. Також є в нас аеропорт. Я думаю, що будуть спільні рішення, направлення на розвиток транспорту у нашому місті", - говорить депутат Херсонської районної ради Віталій Кучерук .

"У міській раді я був депутатом 11 років. Виборці мого округу отримали від мене ту допомогу, якої вони потребували. Фактично усі звернення своїх виборців я зміг реалізувати. Я дуже радий. Я багато років як волонтер займаюсь культурною, науковою діяльністю. Думаю, що буде дуже цікаво, щоб нова рада з новими повноваженнями повернулася нарешті обличчям до цих сфер, допомагала нашим прекрасним колективам, нашим народним майстрам і нашому науковому співтовариству",- сказав депутат Херсонської районної ради Станіслав Трошин.

Анна Тонг.

На початок