В юридичному університеті в Харкові, який понад 30 років очолює Василь Тацій, обрали нового ректора

В юридичному університеті в Харкові, який понад 30 років очолює Василь Тацій, обрали нового ректора

В юридичному університеті в Харкові, який понад 30 років очолює Василь Тацій, обрали нового ректора
.

У Харківському національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого відбулись вибори ректора. З п’яти кандидатів на посаду найбільше голосів отримав Анатолій Гетьман — науковець і проректор вишу.

За Гетьмана віддали 686 з 773 голосів (82,45%), йдеться у протоколі виборчої комісії, опублікованому на сайті університету.

За посаду ректора боролися ще четверо кандидатів, серед яких експрокурор Харкова Євген Попович та проректор університету радіоелектроніки, обраний депутатом облради від ОПЗЖ Василь Россіхін. Попович набрав 22 голоси, Россіхін — 10.

Ще двоє учасників виборів — кандидати юридичних наук, доценти Володимир Богуцький та Валерій Величко отримали 23 та 21 голоси відповідно.

У харківському юридичному університеті обрали нового ректора: хто він
НЮУ

За даними юридичного університету, Анатолію Гетьману 62 роки. Він народився у селі Зідьки Зміївського району та закінчив юридичний університет. Досліджував екологічне право, еколого-процесуальне право, екологічні права людини та земельне право.

З 1995 Гетьман працював начальником Управління планування та координації правових досліджень університету, головним вченим секретарем Національної академії правових наук України, проректором з навчальної роботи юридичного університету.

У харківському юридичному університеті обрали нового ректора
nubip.edu.ua

З 2007 — проректор з наукової роботи університету. Є головою Експертної ради з юридичних наук Вищої атестаційної комісії України, головою Експертної ради з питань проведення експертизи дисертацій МОН України з юридичних наук та віцепрезидентом Федерації шахів України.

Анатолій Гетьман — автор близько 350 наукових праць, має державні нагороди та відзнаки.

З 1987 року юридичний університет очолює Василь Тацій. У 2020 році йому виповнилося 80 років.

На початок