Голова Харківської облради прокоментував можливу зміну голови ОДА

Голова Харківської облради прокоментував можливу зміну голови ОДА

Голова Харківської облради прокоментував можливу зміну голови ОДА
. Фото з відкритих джерел

Досвід Айни Тимчук на держслужбі голова Харківської облради Сергій Чернов вважає позитивною характеристикою для кандидатки на посаду Харківської облдержадміністрації.

Таку думку Чернов висловив в ефірі Суспільного, коментуючи погодження урядом кандидатури Тимчук.

"Це дуже позитивно, що людина з системи управління, знає і роботу у державних органів влади й органів місцевого самоврядування. Безумовно, маючи такий досвід, людина підготовлена приймати управлінські рішення. Це є позитивною характеристикою", — сказав Чернов.

Коментуючи можливе звільнення Олексія Кучера, Чернов говорив про необхідність системності та підготовленості в роботі влади.

"Там, де правова система дає прогалину, керівники, депутати, працівники адміністрацій повинні знаходити порозуміння і працювати на регіон, а не мірятися, хто сьогодні головніший чи розумніший в тому чи іншому питанні", — сказав у цьому контексті Сергій Чернов.

На питання, чи були такі проблеми із Кучером, Чернов відповів, що особисто у нього не було, але "хотілося б, щоб команда працювала більш ефективно".

Читайте також: "Що ви конкретно робили п'ять років?" У Харківській облраді полаялися через ситуацію з COVID

Чернов зазначив, що необхідно дочекатися рішення президента.

"Були й не одноразово, коли Кабмін погоджував кандидатуру, а указ не народжувався. Тому треба дочекатися", — сказав Чернов.

Щодо своєчасності зміни керівництва за місяць до кінця року Чернов сказав, що фігура керівника — не ключова, багато залежить від департаментів.

"Я б зазначив, що крім голови адміністрації є велика кількість департаментів і працівників, понад три тисячі. Вони повинні не чекати, чи зміниться керівник, а повинні працювати та нести відповідальність. Коли така система, то збою ніякого не відбувається. Керівник визначає стратегічні напрямки та корегує їх", — говорить Чернов.

Голова облради Харківщини прокоментував можливу зміну голови обладміністрації
Суспільне Харків

Айна Тимчук, погоджена Кабміном на посаду голови керівника ОДА, на питання Суспільного 25 листопада відповідати відмовилася.

"До призначення я не можу коментувати. Я буду спілкуватися, обов'язково, але я не маю зараз статусу, щоб спілкуватися на цю тему. Я все це прокоментую, коли буду призначена", — відповіла вона.

У щорічній декларації Тимчук, поданій наприкінці травня, вказана квартира у Дніпрі, два швейцарські годинники. Дохід від зарплати — 430,5 тисяч гривень і активи: 70 тисяч доларів готівкою, 730 тисяч гривень готівкою та 4,3 тисячі гривень на рахунку.

Протягом дня зв’язатися з Олексієм Кучером Суспільному не вдалось.

Що відомо

  • Кандидатку на посаду голови Харківської обладміністрації Айну Тимчук представили на засіданні уряду 25 листопада. Звільнення з посади голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера погодили без обговорення.
На початок