В американській пустелі знайшли загадковий металевий моноліт

В американській пустелі знайшли загадковий металевий моноліт

В американській пустелі знайшли загадковий металевий моноліт
. Департамент громадської безпеки штату Юта

У пустелі, розташованій у штаті Юта (США), екіпаж гелікоптера випадково помітив металевий монолітМоноліт — геологічне утворення, що являє собою цілісну кам'яну брилу. Моноліти, як правило, складаються з більш твердих порід, тому часто ерозія з часом оголює їх в окремі геоморфологічні утворення. Також монолітами називають висічені з цільного каменю споруди або його частини, наприклад, пам'ятники. невідомого походження заввишки 3,6 метри. Автор цього загадкового об’єкта поки невідомий.

Як повідомляє ВВС, представники служби охорони дикої природи помітили моноліт під час підрахунку овець у віддаленому південно-східному районі штату Юта.

За словами членів екіпажу, він був наче вкопаний у землю поміж скель. Його висота– 3,6 метра. Проте жодних ознак того, що об’єкт хтось встановив, не виявили.

"Це найдивніше, що мені траплялося там за всі роки польотів", – сказав пілот гелікоптера Брет Гатчінгс, який одним із перших помітив знахідку.

На його думку, моноліт міг встановити "якийсь художник нової хвилі" або шанувальник культового фільму "Космічна одіссея" режисера Стенлі Кубрика.

Водночас у Департаменті авіабезпеки заявили, що встановлювати будь-що, зокрема, об'єкти мистецтва, на федеральній землі без дозволу незаконно.

Відомство вирішило не розголошувати точні координати знахідки, щоб не наражати на небезпеку дослідників, які можуть спробувати її знайти і в результаті заблукати в пустелі.

Для з'ясування усіх обставин появи загадкового об’єкту на місце скерують спеціальну дослідницьку групу.

Що відомо

  • Італійські археологи знайшли рештки двох чоловіків, які загинули внаслідок виверження вулкана майже дві тисячі років тому в давньоримському місті Помпеї.
  • Група дослідників знайшла на вершині Евересту мікропластик.
На початок