Поліція оголосила підозру таксисту, який вигадав пограбування, аби виправдатися перед дружиною

Поліція оголосила підозру таксисту, який вигадав пограбування, аби виправдатися перед дружиною

Поліція оголосила підозру таксисту, який вигадав пограбування, аби виправдатися перед дружиною
. Нацполіція

Слідчі столичної поліції повідомили про підозру таксисту, який звернувся до правоохоронців із заявою про розбійний напад, який він вигадав, щоб виправдатись перед дружиною за витрачені гроші.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці поліції Києва.

"Аби виправдатись перед дружиною за витрачені гроші, чоловік вигадав обставини, за яких в нього. нібито, їх забрали. Для підтвердження цієї версії він навіть із заявою звернувся у поліцію, але досвідчені правоохоронці згодом встановили справжню картину події. Відтепер правопорушнику загрожує до двох років позбавлення волі", – йдеться у повідомленні.

За словами правоохоронців, таксист стверджував що на нього напали біля станції метро "Нивки". На місце події прибула слідчо-оперативна група, оперативні співробітники та наряди патрульної поліції. За словами начальника відділу поліції №3 Шевченківського управління поліції Ігоря Леуса, правоохоронці опитали потерпілого та розпочали пошуки нападника.

"У ході спілкування із заявником ми зрозуміли, що чоловік, можливо, надає нам неправдиву інформацію, оскільки плутається у показах. Нам він розповів про те, що пасажир порізав куртку, забрав гроші та втік. Однак у ході відпрацювання цієї версії ми встановили, що у вказаний час до потерпілого у салон автомобіля ніхто не сідав, а відтак він їхав без зупинок", – розповів Леус.

Згодом оперативники встановили, що чоловік через термінал відправив гроші своїй знайомій. Аби приховати це від дружини, він вирішив зателефонувати до поліції та повідомити про скоєний злочин.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною першою статті 383Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Читайте також

  • Поліція Київської області затримала псевдомінера автозаправної станції.
  • У столиці машина самостійно виїхала зі стоянки та спричинила ДТП.
  • Поліція Києва обмежила рух через примотаний до автівки телефон, який дівчина повернула колишньому.

На початок