Підвоз масок і антисептик у пляшці з-під мінералки: у Черкасах фіксують порушення карантинних норм

Підвоз масок і антисептик у пляшці з-під мінералки: у Черкасах фіксують порушення карантинних норм

Підвоз масок і антисептик у пляшці з-під мінералки: у Черкасах фіксують порушення карантинних норм
. КВУ у Черкаській області

На виборах міського голови Черкас у день голосування 22 листопада зафіксували порушення карантинних заходів. Про це Суспільному повідомив голова комітету виборців України у Черкаській області Максим Михлик. На виборчій дільниці 711014: ТВК забезпечила 25 масок і пляшку антисептика. Адміністрація школа №9, де знаходиться дільниця, додатково видала маски, термометр та три пляшки антисептика. Рукавички члени ДВК купували самостійно.

На ВД 711002: Маски та рукавички всі члени ДВК принесли свої. Антисептик теж надала школа, де знаходиться приміщення дільниці.

На ВД 710977: члени ДВК скаржиться що в них немає термометра, а замість антисептика їм видали пляшку з-під мінералки з невідомо якою рідиною і вони бояться нею користуватися.

На ВД 711020: Члени ДВК своєрідно підійшли до створення окремих кабінок для голосування осіб з ознаками ГРВі і позначили їх червоною шторкою.

вибори порушення
КВУ у Черкаській області

Для членів ДВК, які забезпечують Голосування вдома також немає передбачених необхідних засобів захисту. Наприклад ВД 710996: члени ДВК, вирушають до виборців, які голосують вдома без належного захисту, тобто костюмів, щитків, тощо. Фото додається.

вибори порушення
КВУ у Черкаській області

На виборчій дільниці 711087 зафіксували роздачу масок від невідомої благодійної організації.

Маски привезли машиною. Намагались роздавати на території дільниці, але спостерігачі змусили покинути приміщення. Роздають на вході. Людина що привезла маски представилась представником преси і повідомила, що це волонтерський проект. Місцевий представник поліції сказав, що порушень не бачить, посвідчень у волонтерів немає.

"Карантинні заходи здебільшого дотримані, хоча більшість ДВК забезпечена тільки самим мінімумом засобів протиепідеміологічного захисту. В окремих випадках члени комісій доволі формально та вибірково підходять до здійснення температурного скрінінгу. На окремих дільницях немає окремої кабінки для голосування осіб з ознаками ГРВі. Не завжди і не регулярно відбувається вологе прибирання і провітрювання приміщення для голосування. Частина виборців та членів виборчих комісій носять маски неналежним чином та не дотримуються безпечної дистанції", — повідомив Михлик.

Що відомо

  • Черкаська обласна організація Комітету виборців України здійснює громадське спостереження за ходом голосування під час повторних виборів міського голови Черкас 22 листопада. На дільницях міста перебуває 40 короткотермінових спостерігачів і працює 2 мобільні групи.
  • Другий тур голосування відбудеться 22 листопада, повідомили на засіданні комісії.
  • Повторне голосування за міського голову відбудеться у Черкасах. Після першого туру виборів Анатолій Бондаренко отримав 37,6% голосів виборців. Віктор Євпак – 19, 14%.
  • У двох районах області обиратимуть депутатів до органів місцевого самоуправління.

Читайте також

На початок