Водій чекає у авто: у Черкасах зафіксували підвезення виборців

Водій чекає у авто: у Черкасах зафіксували підвезення виборців

На виборчих дільницях 711073 і 711068 у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького спостерігачі Комітету виборців України зафіксували підвезення виборців. Про це повідомив голова осередку області Максим Михлик.

Водій чекає у авто: у Черкасах зафіксували підвезення виборців
Фото від спостерігачів Комітету виборців України. Комітет виборців України - Черкаси

Як розповіли спостерігачі, підвоз відбувається індивідуальними машинами: водій залишається за кермом, а виборець іде голосувати, потім повертається в машину. За час спостереження таких візитів одних і тих самих автомобілів зафіксовано до 10 випадків, що може свідчити про задіяння мереж "сіток" для підкупу виборців. Спостерігачі повідомили у поліцію про ці випадки.

Це ті самі дільниці, де раніше фіксувалось фотографування бюлетеня.

Що відомо

  • Повторне голосування призначається Центральною виборчою комісією на третю неділю після дня виборів.
  • Другий тур голосування відбудеться 22 листопада, повідомили на засіданні комісії.
  • Повторне голосування за міського голову відбудеться у Черкасах. Після першого туру виборів Анатолій Бондаренко отримав 37,6% голосів виборців. Віктор Євпак – 19, 14%.
  • У двох районах області обиратимуть депутатів до органів місцевого самоуправління.
  • Черкаська обласна організація Комітету виборців України здійснює громадське спостереження за ходом голосування під час повторних виборів міського голови Черкас 22 листопада. На дільницях міста перебуває 40 короткотермінових спостерігачів і працює 2 мобільні групи.

Читайте також

На початок