В Одесі запровадили "карантин вихідного дня"

В Одесі запровадили "карантин вихідного дня"

В Одесі запровадили "карантин вихідного дня"
. lotsia.com.ua

Від завтра в Одесі діятиме "карантин вихідного дня". Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської міської ради. Про це розказав секретар оперативного штабу Олександр Тиховський.

За його словами, територія міста Одеса залишається у "помаранчевій" карантинній зоні.

"Заборонена робота закладів громадського харчування, крім підприємств, які працюють на виніс, робота торгівельно-розважальних центрів, робота інших закладів розважальної діяльності. Також заборонена робота підприємств, торгівельно-побутового обслуговування населення, окрім підприємств, які здійснюють торгівлю продуктами харчування, АЗС, діяльності з технічного обслуговування і ремонту автотранспорту, аптеки, зоомагазини та ветеринарні клініки", - зазначив Олександр Тиховський.

Що відомо

  • 11 листопада Кабінет міністрів запровадив в Україні загальнодержавний карантин "вихідного дня" з 14 по 30 листопада.
  • Карантин "вихідного дня" діятиме з опівночі суботи до опівночі понеділка в проміжку з 14 по 30 листопада. Заборонятиметься робота закладів громадського харчування, ТРЦ та розважальних закладів. На вихідних буде діяти повна заборона роботи культурних закладів, спортзалів, фітнес-центр, закладів розміщення, в тому числі готелів (окрім тих, що виконують соціальні функції).
  • Президент Володимир Зеленський підтримав запровадження "карантину вихідного дня", проте Міністерство культури та інформаційної політики та комітет Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики виступили проти цього.
  • 13 листопада тимчасовий виконувач обов'язків голови Одеської обласної державної адміністрації В'ячеслав Овечкін повідомив, що в Одеській області діятиме "карантин вихідного дня". Він також закликав міську раду впровадити карантин безпосередньо в Одесі.

Читайте також

На початок