У Запоріжжі пропонують створити притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства

У Запоріжжі пропонують створити притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства

У Запоріжжі пропонують створити притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства
. Фото Pixabay

На сайті петицій міста Запоріжжя з'явилася пропозиція створити притулок для постраждалих від домашнього насильства жінок. Ініціаторами петиції стала Громадська організація Об’єднання психологів та психоаналітиків "ВЗАЄМОДІЯ".

Автори петиції кажуть, що в Запоріжжі недостатньо системних дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству. Тоді, як у Запорізькій області є притулки для жінок, де тим, хто опинився в скрутному становищі, надають житло.

Такі заклади працюють у Мелітополі та Бердянську. Бердянський заклад - комунальний. Це дещо обмежує його можливості, наприклад, у ньому можуть надати притулок тільки жителькам міста. У Мелітополі надають притулок усім. За 4000 гривень там можна жити до півроку.

У Запоріжжі є центр надання допомоги людям у складних життєвих обставинах. Але, як зауважує одна з авторок петиції Анна Сайтарли, він не спеціалізується на жертвах домашнього насильства. Там можуть перебувати і чоловіки, що може бути травматично для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Тому важливо створити саме жіночий спеціалізований притулок.

Створити притулок у Запоріжжі для жінок, що постраждали від домашнього насильства - петиція
На сайті електронних петицій Запорізької міськради пропонують створити притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства.

Анна Сайтарли, як заступниця голови правління Запорізької обласної ГО "Об'єднання психологів та психоаналітиків "Взаємодія" постійно працює з постраждалими. Тому каже, що в Запоріжжі потрібна система допомоги. За період із січня по листопад 2019 року до поліції звернулися 3227 разів щодо домашнього насильства. Це свідчить про актуальність проблеми, на думку Анни Сайтарли: "Наразі влада робить недостатньо комплексних дій у боротьбі та профілактиці домашнього насильства. Реально допомагають громадські організації."

20 листопада, станом на 18-00, петиція набрала 513 голосів із 750 необхідних. Збір підписів триватиме до 6 грудня.

На початок