На 125 000 грн дорожче. У Миколаєві друкують бюлетені до другого туру виборів мера

На 125 000 грн дорожче. У Миколаєві друкують бюлетені до другого туру виборів мера

На 125 000 грн дорожче. У Миколаєві друкують бюлетені до другого туру виборів мера
. Суспільне Миколаїв

У Миколаєві друкують бюлетені до другого туру виборів міського голови. Із двох пропозицій члени територіальної виборчої комісії проголосували за дорожчу на майже 125 тисяч гривень.

Голова Миколаївської міської територіальної виборчої комісії Євген Бабков розповідає, що пропозицій від різних типографій було багато, обрали дві миколаївські – Миколаївська обласна друкарня та ФОП "Бердник Андрій". Після обговорення одноголосно підтримали ФОП.

"Під час першого туру замголови укладала із ними угоду і все було швидко, оперативно. Тому комісія вирішила не міняти виробника", – каже Євген Бабков.

Читайте також: "Оприлюднили результати виборів Миколаївського міського голови"

Головним критерієм були терміни.

"Розмовляли із директором обласної друкарні, вона сказала, що десь два дні їм треба", – каже Євген Бабков.

Директорка обласної друкарні Христина Синичків говорить, якби строки поставили точно – фахівці підприємства встигли б надрукувати бюлетені вчасно.

За словами Андрія Бердника, чий ФОП займається друком бюлетенів, його попросили надіслати свою пропозицію до ТВК.

"Мене попросили надіслати свою пропозицію на друк бюлетенів, я надіслав. У п’ятницю я його надіслав. У вівторок зателефонували і сказали, що я виграв і в мене робитимуть замовлення. Договір був, що надрукувати треба протягом доби, у них там якісь свої терміни", – розповів Андрій Бердник.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Авторка – Валентина Гурова, оператори – Василь Філімон, Ігор Чорний.

356 тисяч 786 бюлетенів – замовлення міської ТВК. Вартість, яку запропонував ФОП "Бердник Андрій" – 1 грн 50 коп за один бюлетень, в сумі 535 тис. 179 гривень. За аналогічну роботу обласна друкарня назвала ціну – 1 грн 15 копійок – у сумі 410 тис. 303 грн.

На 125 000 грн дорожче. У Миколаєві друкують бюлетені до другого туру виборів мера
Суспільне Миколаїв

"Відповідно до виборчого законодавства, міська територіальна виборча комісія повинна була забезпечити виготовлення виборчих бюлетенів до 12 листопада включно", – говорить координатор спостереження громадянської мережі ОПОРА за виборами в Миколаївській області Дмитро Баштовий.

За словами Дмитра Баштового, роздати в районні виборчі комісії в місті виборчі бюлетені повинні були до 17 листопада включно. Власне це процедурне порушення, однозначно. Питання в тому, що воно не несе за собою суттєвих наслідків, поки, як ми бачимо, так.

На початок