У Франківську в листопаді зареєстрували рекордну кількість хворих з COVID-19

У Франківську в листопаді зареєстрували рекордну кількість хворих з COVID-19

У Франківську в листопаді зареєстрували рекордну кількість хворих з COVID-19
. УНІАН

За 17 днів листопада нових випадків коронавірусу в Івано-Франківській ОТГ зареєстровано більше, ніж за увесь жовтень. Про це на оперативній нараді у міського голови розповіла начальниця управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко.

"За останні кілька днів різко пішли села. Якщо минулого тижня говорила про те, що десь 324 позитивні результати у вівторок (ред. десятого листопада), то за тиждень це практично 90 випадків додалося. І станом на сьогодні, це майже 400 випадків тих позитивних ПЛР-результатів людей, які проживають у наших селах", - каже Бойко.

За словами начальниці управління охорони здоров’я міської ради, за тиждень в Івано-Франківській міській ОТГ зареєстровано 1 397 позитивних ПЛР-результатів.

"Всього за вчорашню добу (ред. 16-го листопада) у стаціонари нашого міста госпіталізовано 77 осіб, з них 45 – з пневмоніями. Станом на сьогоднішній ранок (ред. 17-го листопада), у реанімаційних відділеннях перебуває 38 пацієнтів. На СІПАП-терапії - десятеро хворих, одна - заінтубована. 131 пацієнт - на кисні. Всього у наших закладах лежить 548 людей", - розповіла Марія Бойко.

За її словами, у центральній міській клінічній лікарні зайнято 88 % ліжок, у міській № 1 заповнено 100 % ліжок. У міській дитячій лікарні є 40 хворих.

"Дітей у нас в середньому минулого тижня реєструвалося вісім-десять за день. І ми маємо 489 дітей ПЛР-позитивних. За останню добу - п'ятеро", - каже очільниця управління охорони здоров’я міської ради.

У жовтні було підтверджено 30 випадків смерті із COVID-19. У листопаді вже є 45 померлих від коронавірусної хвороби. Загальний відсоток летальності - 1,81 %. У світі - 2,21 %.

"Фактично кожен третій хворий госпіталізовується. В листопаді 663 особи станом на 16-те листопада. 30 % - це є багато. Світ дає в межах 10 % госпіталізації. Це говорить про те, що наша медицина ще добре працює. Госпіталізовує тільки важкі форми, так як цілий світ, але ще й пацієнтів із середньо-важкими хворими. Ми ще маємо той запас, коли надаємо медичну допомогу в досить такому серйозному режимі", - розповіда Марія Бойко.

Читайте також

На початок