"Карантин вихідного дня" у Рівному таки буде. Що зачинять, а що ні

"Карантин вихідного дня" у Рівному таки буде. Що зачинять, а що ні

Важливо
"Карантин вихідного дня" у Рівному таки буде. Що зачинять, а що ні
. Суспільне Рівне

На основі рішення Кабміну з 14 листопада на Рівненщині запроваджують "карантин вихідного дня" – постанова уряду має пряму до виконання дію. Про це повідомили в облдержадміністрації. Обмеження в суботу й неділю стосуватимуться і самого Рівного, повідомили у міськраді.

У п'ятницю, 13 листопада, у Рівненській облдержадміністрації на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розглянули Постанову Кабміну від 11 листопада №1100.

Вона скасовує адаптивний карантин, а обмеження, які стосувалися "помаранчевої" зони карантину, запроваджує для всіх районів і міст Рівненщини. Також у суботу та неділю заборонено працювати з клієнтами всередині закладам громадського харчування (барам, ресторанам, кафе), промисловим магазинам, розважальним закладам, спортзалам, фітнес-центрам, басейнам і салонам краси.

"Контроль за виконанням несе Нацполіція, Держпродспоживслужба у співпраці із усіма іншими правоохоронними органами. Постанова КМУ має характер прямої дії. Обласна комісія проведена як додатковий захід, щоб роз'яснити позицію для районів. Так само будуть проводитися місцеві комісії, але вони не можуть послаблювати обмеження, передбачені постановою", – каже заступник голови Рівненської облдержадміністарції Ігор Тимошенко.

У Рівному також керуються Постановою, тож з 14 листопада у місті – "карантин вихідного дня", – пояснив Суспільному речник міськради Микола Прокопчук.

Постанова дозволяє працювати транспорту, продовольчим магазинам (де не більше 40% промислових товарів), автозаправкам і аптекам. На ринках дозволили торгувати лише харчами.

"Основне: ринки, які торгують речами, запчастинами і тому подібним – не працюють. Продовольчі ринки, зокрема, "Центральний", будуть працювати", – розповів Микола Прокопчук.

Читайте також

На початок