Google обмежить безкоштовний доступ до своїх хмарних сховищ

Google обмежить безкоштовний доступ до своїх хмарних сховищ

Google обмежить безкоштовний доступ до своїх хмарних сховищ
. Фото: AP

З 1 червня 2021 року користувачам буде безкоштовно доступно лише 15 гігабайтів для зберігання своїх фото та документів на сервісах Google.

Про це повідомляє The Verge.

Обмеження обсягу безкоштовних сховищ для фото та документів є частиною оновлення політики Google Drive. Обсяг документів та електронних таблиць Google Workspace, а також сховища Google Photos матимуть обмеження у 15 гігабайтів.

Крім того, Google запроваджує оновлення, яке дозволить компанії видаляти дані з неактивних облікових записів, користувачі яких не проявляли активності понад два роки.

Додатковий обсяг хмарних сховищ Google буде доступний користувачам за абонентську плату. Втім, за статистикою компанії, 80% усіх користувачів не заповнюють свої файлові сховища більш ніж на 15 гігабайтів.

Для того, щоб допомогти впорядкувати свої сховища, Google надасть користувачам доступ до програм, які зможуть автоматично видаляти дублікати фото, розмиті та пошкоджені зображення.

Що відомо

  • 16 жовтня Google додала у свій пошуковик можливість знайти пісню за допомогою співу, мугикання або свисту.
  • 27 вересня пошуковик Google випустив новий святковий дудл – зображення, стилізоване в честь певного свята або події – з нагоди свого дня народження
  • 12 липня компанія Google оголосила, що заборонить рекламувати товари й послуги, призначені для стеження або спостерігання за іншою людиною.

На початок