У Google відтепер можна шукати пісню за допомогою співу, мугикання або свисту

У Google відтепер можна шукати пісню за допомогою співу, мугикання або свисту

У Google відтепер можна шукати пісню за допомогою співу, мугикання або свисту
. unsplash

Google додала у свій пошуковик можливість знайти пісню за допомогою співу, мугикання або свисту.

Про це повідомляє пресслужба Google.

Нова функція отримала назву "Hum to search". Для того, щоб скористатися нею достатньо відкрити додаток Google на смартфоні, сказати в мікрофон "Що це за пісня" і далі просто проспівати, прогудіти або пробурмотіти мелодію. Крім того, голосовим пошуком пісень можна скористатися у Google Assistant, за аналогічною процедурою.

В Google переконують, що бути максимально точним під час співу мелодії не обов'язково. Алгоритми вижмуть максимум із отриманого і видадуть в результатах пошуку всі варіанти, починаючи з найбільш вірогідних. Користувачі зможуть відмічати правильні відповіді, що поповнить базу даних програми і в майбутньому зробить пошук ще більш точним.

Google Hum вже доступна на смартфонах з операційними системами IOS та Android. Щоправда, на пристроях Apple шукати можна лише англійською, в той час, як на Android вже доступна підтримка пошуку 20 мовами.

Що відомо

  • 27 вересня пошуковик Google випустив новий святковий дудл – зображення, стилізоване в честь певного свята або події – з нагоди свого дня народження
  • 12 липня компанія Google оголосила, що заборонить рекламувати товари й послуги, призначені для стеження або спостерігання за іншою людиною.
  • Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки Google Україна планують оцифрувати українські національні парки.

На початок