Кабмін погодив кандидатуру Василя Хоми на голову Сумської ОДА

Кабмін погодив кандидатуру Василя Хоми на голову Сумської ОДА

Кабмін погодив кандидатуру Василя Хоми на голову Сумської ОДА
. 24 канал

На засіданні уряду 11 листопада погодили кандидатуру на посаду голови Сумської ОДА. Це - Василь Хома.

Усім кандидатам на посади голів ОДА дали три хвилини на виступ. Ось що сказав Василь Хома:

Мені 54 роки, я працював і органах місцевого самоврядування, в ОДА, за фахом - юрист. Які я бачу проблеми? Невідкладні питання - це сформувати дієву команду для впровадження рішень Кабміну; щодо COVID-19: Сумська область у “червоній” зоні. Є необхідність проведення широкої роз'яснювальної роботи, щоб рішення Кабміну підтримувались населенням.

Зупинився на бюджеті.

Далі - провести аналіз і перейти до формування обласного бюджету. Це потрібно зробити в короткий термін, потрібно радитися з обласною радою.

Також додав:

Те, що стосується COVID-19: дійсно, необхідно звернути увагу на наявність ліжок, ліків, кисню, наскільки медичними кадрами забезпечені, справа в тому, що в області є певний дефіцит кадрів. Наступне - ревізія й аналіз програм: як місцевих, так і державних, у тому числі й “Велике будівництво”. Також Сумська область більше сільськогосподарська, але с/г виробники в основному продають зерно, а треба підштовхнути інвестиції у переробну галузь, аби вони мали додану вартість і мали продавати вже напівсировину.

Запитань до Хоми від присутніх не було. Призначити на посаду його має президент.

Хто такий Василь Хома?

Василь Хома працював керівником апарату Харківської облдержадміністрації за часів Михайла Добкіна, а потім був заступником його наступника - Ігоря Балути. Посадовець міг підпасти під дію закону про люстрацію, але заяву на звільнення подав раніше, ніж закон набрав чинності. Очолював Антикризовий центр з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії, яка розслідувала причини авіакатастрофи літака “Боїнг-777” улітку 2014 року.

За інформацією Youcontrol, Василь Хома є кінцевим бенефіціарієм ТОВ “Харківський обласний оптовий ринок сільськогосподарської продукції”, директором якого є Ірина Хома.

Був заступником голови Харківської обласної організації Партії Регіонів.

Що відомо

  • Звільнення Романа Грищенка з посади голови Сумської обладміністрації Кабінет Міністрів України погодив 4 листопада.
  • Президент своїм указом від 5-го листопада звільнив з посади голову Сумської облдержадміністрації Романа Грищенка. В указі йдеться, що звільнено очільника області "згідно з поданою ним заявою".
  • Голова Сумської ОДА Роман Грищенко прокоментував своє звільнення.

На початок