У Тернополі завершується голосування за проєкти "Громадського бюджету 2021"

У Тернополі завершується голосування за проєкти "Громадського бюджету 2021"

У Тернополі завершується голосування за проєкти "Громадського бюджету 2021"
. Фото: Тернопільська міська рада

Сьогодні, 9 листопада, завершується голосування за проєкти "Громадського бюджету 2021". Жителі громади уже віддали 34480 голосів за великі та малі проєкти через доступні онлайн-сервіси. Про це повідомила представниця номінаційного комітету Марія Іщенко.

За її словами, близько 93% тернополян голосували онлайн, і лише 7% осіб – через ЦНАП. Якщо малий проєкт набере менше 300 голосів, а великий до 500, їх не допустять до реалізації. Таке нововведення у програмі "Громадського бюджету 2021". У попередні роки таких обмежень у програмі не було.

Голосування розпочалося 26 жовтня. Цього року, каже Марія Іщенко на "Громадський бюджет" подали 131 проєкт. 84 з них Номінаційний комітет допустив до голосування. Це – 46 малих проєктів на суму 300 тисяч гривень та 38 великих – вартість їхньої реалізації від 300 тисяч до мільйона 450-ти тисяч гривень, каже Марія Іщенко.

"Проголосувати можна як онлайн, так і офлайн. Прийти у ЦНАП і в паперовому вигляді проголосувати. Потрібно поставити відмітку за проєкт, який ви обрали. Також можна онлайн через електронний цифровий підпис", – каже Іщенко.

Ознайомитися з проєктами, які беруть участь у голосуванні можна за посиланням.

За її словами, на реалізацію проєктів "Громадського бюджету 2021" із бюджету Тернопільської громади виділили понад 15 мільйонів гривень.

Нагадаємо, сьогодні завершується голосування і за проєкти "Шкільного громадського бюджету". Учнівські проєкти, які стануть переможцями, будуть реалізовані в освітніх навчальних закладах впродовж 2021 року.

Загалом до голосування допущено 95 проєктів учнів із 23-ох тернопільських шкіл. Для реалізації проєктів "Шкільного громадського бюджету" з міського бюджету спрямовано 1 747 955 грн. Проєкти, які стануть переможцями, будуть реалізовані в освітніх навчальних закладах впродовж 2021 року. Ознайомитися з учнівськими проєктами можна тут

"Громадський бюджет" – це програма фінансування проєктів тернополян за кошти міськради. Це – будівництво спортивних майданчиків, облаштування парків та благоустрій міста. Його проводять з 2015 року.

За цей час у Тернополі за гроші з міського бюджету реалізували понад 80 проєктів, розповіла Марія Іщенко.

Що відомо

  • Вперше тернопільські школярі розпорядяться частиною "Громадського бюджету 2021".
  • У Тернополі почали реалізовувати ще один проєкт-переможець "Громадського бюджету".
  • У Тернополі розпочали проєкт "Комплексне трансфер-містечко". Художник Валерій Лімонов - проти.
  • У Тернополі облаштовують "Шкільний дворик імені святої Ядвіги". Триває ремонт території перед Тернопільською спеціалізованою школою №5 в рамках реалізації проєкту-переможця "Громадського бюджету", який у 2019 році отримав рекордну кількість голосів підтримки.
  • У жовтні 2019 у Тернополі голосували за 67 проєктів "Громадського бюджету 2020". Голосування тривало 15 днів. 11 листопада відбулося підсумкове засідання Номінаційного комітету, на якому було затверджено перелік проєктів-переможців.
  • Переможці серед великих проєктів: "Шкільний дворик імені святої Ядвіги біля школи №5"; "Благоустрій ділянки території ЗОШ №18"; "Комплексне Трансфер- містечко"; "Благоустрій ділянки біля Української гімназії ім. І. Франка"; "Локація активного відпочинку на території школи №7"; "Будівництво мультифункціонального спортивного майданчика на території Тернопільської школи-ліцею №21"; "Дитячий майданчик на території школи № 8".
На початок